PREMIJERKINA ODVJETNICA TVRDI:

'Nitko nije osporavao dodjelu stana Jadranki Kosor!'

08.02.2010 u 16:17

Bionic
Reading

Nakon što je u medijima objavljeno da je Ustavni sud prije devet godina neustavnim proglasio pravilnik prema kojem je tadašnji ministar obrane Gojko Šušak dodijelio stan od 90 kvadrata Jadranki Kosor, Radio 101 kontaktirao je premijerkinu odvjetnicu i zamolio je za komentar

Ivana Špehar iz odvjetničkog društva Šeparović, Špehar i Gavranić rekla je: 'Kad je ukinut neki pravni propis, onda svi akti koji su doneseni temeljem njega mogu se napadati, ako netko smatra da mu je time povrijeđeno neko pravo, u roku od šest mjeseci. U ovom slučaju, niti je ikome povrijeđeno pravo, niti je itko osporavao taj konkretni akt.'

Ustavni sud je, naime, poništio dotični pravilnik jer nije bio objavljen u Narodnim novinama, a Špehar tvrdi da je 'sve bilo sukladno propisima'.

'Sve je bilo sukladno zakonu i propisima, osim što pravilnik nije objavljen u Narodnim novinama, što je vjerojatno bio propust', rekla je odvjetnica Jadranke Kosor.

Unatoč tome što Ustavni sud tvrdi da je pravilnik bio poznat samo uskom krugu osoba, Špehar tvrdi da to nije istina.

'To nije bio tajnoviti dokument koji je kružio između desetoro ljudi da bi oni tako dobivali nešto. Stanovi su dodjeljivani temeljem tog pravilnika tisućama ljudi. Svatko koga je zanimalo je znao za njega. Organi koji su po njemu postupali su znali. To je isto kao da tvrdimo da prosječni građanin crpi svoja znanja o nekim svojim pravima iz Narodnih novina', zaključila je Špehar.