JAKOVINA O TEŠKIM REFORMAMA

Nisu ni Sabo ni Lovrić Merzel krivi za pad SDP-a

26.03.2014 u 19:05

Bionic
Reading

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (SDP) nastojao je danas opravdati pad rejtinga SDP-a tvrdnjom da Vlada provodi reforme koje nisu popularne ni lagane

'Osam godina krađe, lošeg vođenja, netransparentnog načina upravljanja državom i financijskih malverzacija je završilo, a kad provodite reforme i odgovorno radite, i to u uvjetima svjetske i europske krize, onda nije lagano, onda vam rejting ne može rasti', rekao je Jakovina novinarima komentirajući zadnje podatke o rejtingu stranaka, po kojima je SDP pao ispod HDZ-a.

Na upit novinara znači li to da su reforme i gospodarska situacija krivi za pad rejtinga, a ne afere sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel ili vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, Jakovina je odgovorio da Vlada pokušava pokrenuti gospodarstvo i osigurati što više radnih mjesta, a za to je nužno provoditi reforme.


Godinama se bježalo od reformi, i u vrijeme kada je BDP rastao, kada su bili uvjeti laganog zaduženja, kada se trebalo krenuti desetak godina prije ulaska u EU s prilagodbom gospodarstva i podizanjem konkurentnosti, istaknuo je.

Jakovina je ustvrdio da se pogotovo nije radilo na reformama u sektoru poljoprivrede. To se izbjegavalo, kupovao se socijalni mir, trošilo se i kralo se, i onda je morao doći kraj, kaže Jakovina.

Upitan koliko je to izgovor nakon dvije i pol godine mandata, Jakovina je rekao da nema izgovora. 'Mi smo tu da odradimo svoj posao, a ne da bi bili misteri ili missice simpatičnosti i dobro kotirali u anketama', poručio je.