VREMENSKA PROGNOZA

Niski oblaci i magla, sunčano mjestimice popodne

14.11.2020 u 07:49

Bionic
Reading

U unutrašnjosti niski oblaci ili magla, osobito u prvom dijelu dana, a sunčana razdoblja mjestimice oko sredine dana i u rano poslijepodne, prognoza je Državnog Hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu

Na Jadranu djelomice sunčano, ali na sjevernom dijelu povremeno uz više oblaka, moguće i maglu te ponegdje i malo kiše. Vjetar uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni.

Vjetar uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 13, a na Jadranu od 15 do 20 Celzijevih stupnjeva.

Vremenska prognoza za 14.11.2020. Izvor: HRT / Autor: HRT

U ponedjeljak će diljem Hrvatske biti kiše, ponegdje i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, a u gorju će potkraj dana i u noći na utorak vjerojatno pasti i malo snijega. No, i bez njega vozačima na zimskim dionicama javnih cesta od nedjelje počinje obaveza zimske opreme.

Ograničenja u prometu bit će i zbog jake bure s olujnim udarima, od ponedjeljka navečer na sjevernom dijelu, a tijekom utorka i južnije. S burom slijedi razvedravanje i nova stabilizacija atmosfere, ali već od četvrtka je moguća nova destabilizacija.