PANENIĆ U NU2

'Nisam ukrao stiropor, poklonio sam ga'

  • Autor: tportal.hr/hrt.hr
  • Zadnja izmjena 07.02.2016 15:19
  • Objavljeno 07.02.2016 u 15:19
Tomislav Panenić u 'Nedjeljom u dva'

Tomislav Panenić u 'Nedjeljom u dva'

Izvor: Promo fotografije / Autor: HTV

Indikativan je trenutak kad se pojavljuje afera 'Stiropor'. Trenutak je ciljan. Krađa je kazneno djelo. Ja krađu nisam učinio. Uzeti nešto što vrijedi nekoliko stotina kuna, uz tako veliku plaću, komentirao je informacije o krađi stiropora u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

'Iz Baumaxa sam otišao sporazumnim ugovorom. Ne razumije se menadžerski ugovor. Kako bi h ja mogao naći posao poslije ministarskog ako sam kršio ugovor', bio je uporan Panenić u izbjegavanju odgovora na pitanje je li uzeo stiropor iz Baumaxa.

Na uporno inzistiranje voditelja emisije Aleksandra Stankovića je li uzeo 40 m2 stiropora vrijednog 500 kuna, Panenić je konačno dogovorio da se radilo o stiroporu koji je smetao jer tvrtka koja ga je uzela nije dolazila po njega. 'Šest mjeseci je trajala trakavica oko neisporučenog stiropora. Nije ga željela preuzeti jedna mađarska tvrtka pa sam donio odluku da se to treba maknuti iz Baumaxa. To je bila mala količina i bilo je pitanje baciti stiropor na odlagalište, što je problematično, ili ga spaliti. Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni. To nije bila krađa. Krađa je kad nešto protupravno prisvojite. Ja sam ga poklonio', rekao je Panenić.

Nije želio otkriti kome je poklonio stiropor. Na kraju je potvrdio da je iz Baumaxa otišao dva mjeseca kasnije upravo zbog te odluke.

'Gasterbajtarsko sam dijete, vratio se u Hrvatsku, školovao sam se. Dobrovoljac sam u Domovinskom ratu, bio u postrojbama policije. Svoj radni vijek sam počeo kad su se poslovi relatvnio lako dobivali. Često sam mijenjao posao zbog izazova', rekao je o svojem životu ministar Panenić.

'Kad sam bio voditelj za međunarodnu suradnju TINTL-a nisam bio u sukobu interesa jer nisam bio poslodavac, odgovorio je na pitanje o optužbama u medijima za dodjeljivanje poslova supruzi. Javnost je zaintrigrirala to što ima u posjedu 12 oranica i 4 vinograda. Nakon rata vrlo je teško bilo komunicirati s ljudima ako ništa ne znate o poljoprivredi. Uz komunikaciju s ljudima sam kupio zemlju. Vinograd mi je velika ljubav, ali teško tu sada ću to moći', smatra.

'U ministarstvu gospodarstva imamo nedostatak rukovodećih kadrova. Imamo određene projekte za javnu nabavu koji su tražili brze kontakte. Imamo investicije HEP-a, to ne čeka da se prilagodite. Ne dolazim da ništa baš nisam znao, ali niti da znam sve. Pregledom dokumentacije ja i stručni tim dat ćemo odrednice za buduće postupanje', najavio je ministar Tomislav Panenić u 'Nedjeljom u 2'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!