RIBIĆ OPOVRGAVA BRANITELJE

'Nisam tražio ostavku Jadranke Kosor!'

06.05.2009 u 19:35

Bionic
Reading

Predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti Vilim Ribić rekao je danas, reagirajući na priopćenje Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Zagreba, kako je šokiran 'neistinama i podmetanjima' na njegov račun opovrgavajući pritom da je tražio ostavku Jadranke Kosor na dužnost ministrice hrvatskih branitelja

ZAGREB - Ribić u priopćenju navodi kako je rekao da će provesti referendum među članovima Sindikata po zamisli Jadranke Kosor, na kojem bi se očitovali o tome prihvaćaju li Vladinu ponudu koju su već prihvatili sindikati državnih služba, ako ona obeća da će dati ostavku odbiju li na referendumu taj njezin prijedlog.

"Iz toga ne proizlazi da sam tražio njezinu ostavku čak ni na dužnost potpredsjednice Vlade", navodi Ribić i dodaje da će, kad budu tražili njezinu ostavku, to sigurno tražiti za dužnost potpredsjednice Vlade, a ne za dužnost ministrice hrvatskih branitelja. Također "izražava čuđenje što netko kritiku nečijeg rada tumači kao uvredu".

"Još se više čudim da čelnici Koordinacije kritiku na račun Jadranke Kosor za posao koji nije s njima povezan tumače kao vrijeđanje hrvatskih branitelja", dodaje Ribić i poručuje: "Na pitanje jesmo li bili isto tako nabrijani 1990./1991. godine za obračun s četnicima odgovor je: 'Ne, nismo bili nabrijani isto, već puno više.'"

Ističe da su svoju nagradu dobili - slobodnu i demokratsku Hrvatsku u kojoj mogu organizirati štrajk čak i protiv Vlade, što se u totalitarizmu nije smjelo, a sada se ostvaruje upravo zahvaljujući hrvatskim braniteljima.

Neprimjerenom ocjenjuje optužbu čelnika Koordinacije da Sindikat zadire u temelje hrvatske države, a pogotovo onu o zadiranju u poginule branitelje.

"Zadiremo samo u položaj i karijeru Jadranke Kosor, koja se očito koristi i braniteljskim udrugama da stvara daljnje podjele u hrvatskom društvu", ocjenjuje Ribić i dodaje da učitelji, liječnici i profesori nisu nasuprot braniteljskoj populaciji, kako se želi progurati.

Posebno je, dodaje, ružna laž kojom mu se imputira da često govori protiv naknada ljudima koji su stradali u ratu. "Govorim i govorit ću uvijek iznova samo o onih stotinu tisuća lažnih branitelja koji se koriste beneficijama svih nas, a koje bi trebale pripadati samo pravim braniteljima. Pravo je čudo da o tome ne govore čelnici Koordinacije udruga jer iz iskustva znam da lažni branitelji najviše iritiraju one prave. Kako to da ne iritiraju čelnike Koordinacije?" pita se Ribić na kraju priopćenja.