ĐUROVIĆEVA ZAVRŠNA RIJEČ

'Nisam kreten ni maloumnik'

29.09.2010 u 10:54

Bionic
Reading

Nakon tri dana, Slobodan Đurović, četvrtooptuženi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, završio je s iznošenjem svoje obrane. Crnogorski poduzetnik posljednjeg je dana pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zagrebu ponovio manje-više ono što je tvrdio cijelo vrijeme, a to je da mu je sve namješteno i da nije kriv

Ključno, po njegovom mišljenju, jest to da DORH prema optužnici uopće nema motiv, a ni dokaze da je on na bilo koji način sudjelovao u ubojstvu.

'DORH mi je uzeo slobodu, sadašnjost i budućnost. Mogao sam staviti cijelu svoju obranu u jednu rečenicu, a ona bi glasila - nisam kriv, jer se nemam od čega braniti. Nažalost, našao sam se u poziciji da moram braniti svoju nevinost od lažnih iskaza. Optužen sam za monstruozno kazneno djelo i zbog toga sam želio dati sve privatne i poslovne podatke o sebi da bih dokazao da je riječ o groznoj grešci', kazao je Đurović

Izrazio je nadu da će se sudsko vijeće voditi snagom dokaza i na osnovi toga osloboditi ga.

'Ako sam došao u Hrvatsku šest dana nakon kaznenog djela, onda nisam za zatvor, nego za ludnicu. Tako nešto napravio bi samo kreten i maloumnik, a vjerojatno to ne bi učinio ni krunski svjedok Tomislav Marjanović', cinično je svoju obranu zaključio Đurović.

Odgovarajući na pitanja predsjednice sudskog vijeća Ivane Kršul, USKOK-a i svojih odvjetnika Đurović je istaknuo kako nikad nije imao nikakve poslovne odnose s Stanko subotićem Canetom, Vladimirom Zagorcem i Milom Đukanovićem.

Upitan kako objašnjava da mu se na računu njegove tvrtke, nekoliko dana prije ubojstva u Zagrebu, našlo 780.000 eura, koji su prema tvrdnjama USKOK-a bile namjenjene za isplatu egzekutora, Đurović je pojasnio da se radi o novcima koje je dobio na ime projekta koji se trebao graditi u Beogradu.

Suđenje se nastavlja u četvrtak daljnjim ispitivanjem optuženika od strane USKOK-a.