bez podrške PLENKOVIĆU

Nino Raspudić: 'Ova ekipa bi strpala Tuđmana u Haag da su mogli dočekati'

  • I. Ba.
  • Zadnja izmjena 07.07.2020 15:02
  • Objavljeno 07.07.2020 u 14:03
Bionic
Reading

'Nećemo podržati vladu Andreja Plenkovića', jasno je poručio Nino Raspudić, koji je na listi Mosta ušao u Sabor. Na pitanje slaže li se da je Plenković doveo HDZ tamo gdje ga je ostavio Franjo Tuđman, ustvrdio je da je on i njegova ekipa, kad bi bili u poziciji, izručili Franju Tuđmana u Haag

'Nastojat ćemo biti konstruktivni, jer dolazi jedno vrlo ozbiljno vrijeme', kazao je Nino Raspudić u razgovoru za N1 televiziju, a potom je pojasnio na što misli:

'Korona traje i dalje. Uskoro, nakon ljeta, očekujemo da će zijevnuti rupe u proračunu, da ćemo imati ekonomske, vjerojatno i socijalne nemire i trzavice.'

Dodao je kako je siguran da HDZ i većina neće podržati nikakve prijedloge o promjeni izbornog zakona, o promjeni zakona o referendumu tako da se referendum omogući i regulira ili, kaže, reformu pravosuđa kako bi se iskorijenila korupcija.

Raspudić je rekao kako su za njih najviše glasale žene, visokoobrazovani i mladi.

'To ne znači da za nas ne glasaju ili muškarci, ali ovo ipak pokazuje da je to jedna nova Hrvatska.', dodao je Raspudić.

  • +54
Stožer MOST-a Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

Ostao je iznenađen kad ga je voditelj pitao o mogućnosti da im priđe netko tko je sada u Domovinskom pokretu:

'K nama!? O tom, potom! Teoretski je to moguće, koalicija od šest stranaka, da dođe do nekog razmimoilaženja. Ako bi netko pokucao, analizirali bismo od osobe do osobe.'

Voditelj mu je spomenuo ocjene da je Most „konzervativna klerikalna stranka“, konkretno je bila riječ o Radimiru Čačiću.

„'Klerikalni' je jedan ružan, boljševički izraz... To je kao da ja njega nazivam gerijatrijom', komentirao je Raspudić za N1 dodavši kako se Most profilirao kao jedna umjereno konzervativna radosna opcija, jedan radosni konzervativizam.

Na pitanje slaže li se da je Plenković doveo HDZ tamo gdje ga je ostavio Franjo Tuđman, Raspudić je rekao: 'Ova ekipa bi sada strpala Tuđmana u Haag da su mogli. Plenkovićev HDZ s Tuđmanom ima veze jednako kao Beljakov HSS sa strankom Stjepana Radića'.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal