NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Nina Kuluz osuđena na godinu dana zatvora uvjetno

05.03.2019 u 22:48

Bionic
Reading

Nina Kuluz iz Splita osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora od godine dana uz rok kušnje od pet godina zbog odvođenja sina Cesarea iz Italije od oca Alessandra Avenatija te odlaska s njim van Hrvatske u BiH. Nepravomoćna presuda objavljena je na Općinskom sudu u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija

Ninu Kuluz i dijete tražio je Interpol, a ona se predala 2016. godine nakon četiri godine bijega. Postupak je pokrenut kada Nina Kuluz nije postupila prema rješenjima talijanskog i hrvatskog suda iz 2012. godine, prema kojima je dječak trebao živjeti s ocem Alessandrom Avenatijem u Moncalieriju, uz zajedničko skrbništvo oba roditelja.

Kuluz je na početku glavne rasprave rekla da se ne osjeća krivom, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, u listopadu 2018. talijanski sud preinačio je kaznu Nini Kuluz zbog ilegalnog odvođenja djeteta sa zatvorske u uvjetnu kaznu na rok kušnje od dvije godine i obvezu da tijekom pet sljedećih godina bivšem partneru Alessandru Avenatiju isplati 21 tisuću eura.

Dječak je ljetos predan ocu usprkos tome što su se ispred zgrade u kojoj je stanovao s majkom okupili građani koji su pokušali omesti sudsku ovrhu i što se sam opirao svom odlasku, nakon čega je otputovao u Italiju. Tamošnji sud je izdao rješenje po kojem Nina Kuluz svakodnevno može viđati svog sina, zbog čega je odselila u Italiju.

  • +18
Ovrha nad djetetom Nine Kuluz Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX