BOŽO ZADRO

'Nije nam svejedno što je Hrvatska opljačkana '

28.04.2011 u 17:38

Bionic
Reading

Na današnjoj proslavi 20. obljetnice 4. gardijske brigade u bivšoj vojarni Dračevcu predsjednik udruge veterana te brigade Božo Zadro osudio je korupciju i kriminal te da u borbi za bolju Hrvatsku trebamo zajedništvo koje smo imali 1991. godine

'Moramo pokazati da nam nije svejedno što je Hrvatska opljačkana, mnogo puta prevarena, što su mnogi vrijedni ljudi ostali na ulici na kraju svojega radnog vijeka, kad im nitko neće dati drugu šansu', rekao je Zadro uoči mise služene za poginule pripadnike 4. gardijske brigade te za hrvatske generale u zatočeništvu.

Kako je rekao, na zajedništvo koje smo imali 1991. nijedna se vlast neće moći oglušiti. Ako se to ipak dogodi, mi ćemo biti ti koji će predvoditi kolonu nezadovoljstva, kao što smo to učinili od 1991. do 1995', upozorio je Zadro. Izrazio je žaljenje što svoju državu 'još nismo uredili po vlastitoj mjeri'.

'Novi revizionistički val srpske i dijela međunarodne politike neće stati dok mi koji smo krvarili za ovu zemlju ne kažemo – dosta, poručio je Zadro, dodajući da generali neće biti oslobođeni 'dok mi, koji najbolje znamo da zapovijedi za koje su osuđeni nismo nikad primili, ne kažemo – dosta'. Rekao je i kako ne namjeravaju služiti ničijim političkim ni politikanskim interesima te da ne namjeravaju izlaziti na ulicu jer smatraju da postoji i drugi način.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum rekao je nazočnima da se gradska vlast kojoj je na čelu i grad Split s poštovanjem odnose prema svim braniteljima, pogotovo prema 4. gardijskoj brigadi. Podsjetio je kako je pokojni ministar obrane Gojko Šušak za 4. gardijsku brigadu rekao da je udarna.

'Kad imamo nepoštene haaške presude, ponovno moramo biti zajedno', rekao je splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader.

Jedan od ratnih zapovjednika 4. gardijske brigade general Mirko Šundov istaknuo je kako je ta brigada u Domovinskom ratu, zajedno s drugim postrojbama HV-a, sudjelovala u svim bitkama u Dalmaciji i šire. 'Nikad ne smijemo zaboraviti one koji su za Domovinu dali život i obveza je svih nas čuvati sjećanje na njih', istaknuo je general Šundov.