ubojstvo u grčkoj

Nije isključeno da pripadnici BBB-a i dalje ostanu iza rešetaka u Ateni

07.09.2023 u 13:24

Bionic
Reading

Mjesec dana od nereda između huligana iz Zagreba i Atene, kada je u sukobu navijača smrtno ranjen 29-godišnji navijač AEK-a Mihalis Kacuris, još uvijek nema odgovora na pitanje tko je zadao smrtonosni ubod nožem

Iako je bilo najavljeno da bi neki od navijača mogli biti pušteni uz jamčevinu nakon mjesec dana provedenih u pritvoru, od toga neće biti ništa, piše Jutarnji list. Grčki zakoni ne predviđaju da se odluka o pritvoru obavezno preispituje nakon mjesec dana pa nije isključeno da i narednih mjeseci neki od 102 pritvorena Bad Blue Boysa ostanu iza rešetaka 21 kaznionice u koje su razmješteni.

'Čekamo službenu objavu rezultata dokaznih materijala. Molbe za puštanje na slobodu podnosit ćemo pod uvjetima i tek onda kada budemo imali osnove za to i šanse za uspjeh. Nažalost, ne mogu iznositi pojedinosti o našem postupanju i o fazama istrage', rekao je za Jutarnji list Athanasios Kaimenakis, jedan od odvjetnika uhićenih Bad Blue Boysa.

Novinar Jutarnjeg razgovarao je i s ocem jednog od uhićenih mladića, a koji im je rekao da mu je sin u ćeliji s još 16 ljudi u izdvojenoj, specijalnoj jedinici za maloljetnike i kaže da nema nikakvih problema. Riječ je o mladiću koji ima dijabetes i koji se nalazi u zatvoru Avlona. On još nije dobio svoje senzore za mjerenje razine šećera u krvi. Senzore mu je u suradnji s roditeljima i hrvatskim veleposlanstvom u Ateni, poslao Davor Skeledžija, urednik portala nainzulinu.com. Oni su isporučeni još u petak, ali osoblje zatvora odbija isporučiti ih.

  • +13
Uhićeni huligani izvedeni pred tužitelja Izvor: Pixsell / Autor: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI