'HOĆEMO POSAO, A NE OPROST DUGOVA'

Nije bilo lako Milanki Opačić na burnoj tribini u Splitu

Bionic
Reading

Otpisuju li se i kamate ili samo glavnica duga, što je s dugovima koje su teleoperateri sveli na treću pravnu osobu, kada će se Ustavom zaštiti pravo na dom, odnosno prva nekretnina? - samo su neka od pitanja koja su građani na sinoćnoj javnoj tribini 'Novi početak' postavljali potpredsjednici Vlade Milanki Opačić, javlja Slobodna Dalmacija.

Zbog iznimnog interesa, velika dvorana središnjeg odjela gradske knjižnice Marka Marulića bila je pretijesna, pa su neki građani odustali još na samom početku.

'Što sada kažete ministrice, ovdje je više ljudi nego na skupu SDP-a! Svaka čast na akciji, ali nama ne treba oprost dugova već posao' - dočekali su Splićani ministricu socijalne politike i mladih.

'Vi niste krivi za situaciju u kojoj ste se našli! Kriza predugo traje, ovrhe i blokade uzele su maha i zato ovom akcijom Vlada želi pomoći 60 tisuća najugroženijih građana. Riječ je o jednokratnoj mjeri, dakle nećemo je ponavljati. Dobro se informirajte i podnesite zahtjev za otpis duga na vrijeme', poručila je Opačić izvještava Slobodna

Najavila je da postoji mogućnost da se oprostu dugova pridruži i Porezna uprava.

Pohvalila se da konačno imamo pravu krvnu sliku građana zahvaljujući trogodišnjem radu na informatizaciji svih podataka u sustavu. 'Nered je još samo u zemljišnim knjigama, ali formirat ćemo posebne timove koji će raditi na prikupljanju i obradi podataka, tako da neće biti gužve na šalterima', poručila je potpredsjednica Vlade.

Razočarani građanin se požalio kako se službenici prema njima koji nemaju osnovih uvjeta za život odnose kao da su stoka. 'Ubili ste nam dostojanstvo. Pomaže se švicarcima i onima koji su poslovali s teleoperaterima, a što je s nama koji nemamo mobitele, nikad ih nismo imali, a kako bi preživjeli kopamo po smeću', kazao je.

Na komentare da je tribina samo dio predizborne kampanje Opačić je odgovorila: 'Para nema i oni koji vam pričaju da će biti bogatstva i novca lažu. U teškoj smo situaciji, i zato pazite za koga ćete glasati na idućim izborima'.