širi se

Nezavisna platforma Sjever jača za četiri načelnika

17.10.2023 u 11:25

Bionic
Reading

Nezavisna platforma Sjever međimurskog župana Matije Posavca, koja na sjeveru Hrvatske okuplja nezavisne načelnike i gradonačelnike, predstavljena je u utorak u Krapini, gdje su joj se pridružila četiri načelnika s područja Krapinsko-zagorske županije

Uz načelnika općine Radoboj Anđelka Topolovca, novi članovi platforme su načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša, Stubičkih Toplica Josip Beljak i načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički. Radi se o načelnicima koji su na prošlim izborima pobijedili kao nezavisni kandidati.

Predsjednik Nezavisne platforme Sjever i župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je u priopćenju da je cilj platforme ponuditi snažnu regionalnu centrističku opciju na hrvatskoj političkoj sceni i promovirati vrijednosti i ljude sa sjevera Hrvatske.

Sjever Hrvatske je naproduktivniji hrvatski kraj po proizvodnji i ukupnoj snazi gospodarstva, regija koja dvostruko više izvozi nego uvozi, snažno razvija poljoprivrednu proizvodnju i povlači najviše EU-ovih sredstava po glavi stanovnika, istaknuo je Posavec.

No, to često nije prepoznato na nacionalnoj razini, pa će se preko Nezavisne platforme Sjever promovirati rezultati i uspjesi hrvatskog sjevera.

Domaćin predstavljanja platforme, načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec poručio je da treba jače decentralizirati sustav upravljanja, kako bi se sjever Hrvatske razvijao brže i više.