REDOVI U VODNIKOVOJ

Nezaposleni Zagrepčani nahrupili na javne radove

29.03.2016 u 11:28

  • +2

Nezaposleni građani zainteresirani za program javnih radova

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic

Bionic
Reading

Brojni nezaposleni građani Zagreba stvorili su dugačak red pred Gradskim uredom za branitelje dok čekaju kako bi predali zahtjeve za sudjelovanje u javnim radnim aktivnostima u 2016. godini

Nakon što je Gradski ured za branitelje prošli tjedan zaprimao isključivo zahtjeve za sudjelovanje nezaposlenih hrvatskih branitelja za sudjelovanje u ovogodišnjim javnim radovima, od danas pa do popunjenosti kapaciteta zaprimat će zahtjeve svih nezaposlenih građana grada Zagreba.

S obzirom na red građana, različitih obrazovnih kvalifikacija i dobnih skupina te roda i spola, koji se pred Uredom proteže Vodnikovom u kontekstu cjelokupne situacije u zemlji, čini se da bi kapaciteti mogli biti brzo popunjeni. Inače, za prijavu je potrebno donijeti presliku osobne iskaznice te potvrdu o nezaposlenosti, a to uvjerenje izdaje Zavod za zapošljavanje. Zahtjeve se zaprima u Gradskom uredu za branitelje u Vodnikovoj 14 radnim danima od 8 do 15 sati, a informacije možete dobiti i na telefone 01/6100 343 te 01/6100 330.

Kroz program se nezaposleni hrvatski branitelji i drugi nezaposleni građani Zagreba uključuju u društveno korisne ekološke aktivnosti u trajanju od 40 sati u Parku Maksimir, a kao benefit svome radu mogu odabrati besplatno obrazovanje i usavršavanje u različitim obrazovnim programima ili medicinsku rehabilitaciju u specijaliziranoj ustanovi/lječilištu.