JEDNA OSOBA NESTALA

Nezapamćene olujne kiše i bujice odnijele najmanje tri života u Aucklandu

28.01.2023 u 11:01

Bionic
Reading

Nezapamćene olujne kiše i bujice odnijele su tri života, a jedna se osoba smatra nestalom u Aucklandu, objavio je u subotu novozelandski premijer Chris Hipkins

Poplave u petak 'usmrtile su tri sobe, a jedna se vodi kao nestala', rekao je na konferenciji premijer. 'U pojedinim zonama pričinjena je velika materijalna šteta', rekao je.

Policija je objavila da su dva tijela pronađena u predgrađu Aucklanda, novozelandskoga grada s najviše stanovnika. Treća žrtva poginula je u klizanju tla blizu središta Aucklanda. Četvrta osoba, koju su odnijele vode južno od Aucklanda, još se vodi kao nestala.

Lokalna zračna luka, najveća u zemlji, djelomično je otvorena u subotu pošto je bila potpuno zatvorena. Domaći promet ponovno je uspostavljen, a međunarodni letovi trebali bi se uspostaviti u nedjelju. Iz sigurnosnih razloga, koncerti britanske pop zvijezde Eltona Johna, koji su bili predviđeni na stadionu u Aucklandu u petak i subotu, otkazani su.

Voda se velikim dijelom povukla u subotu poslije podne pošto su ulice bile pretvorene u rijeku, no nove se kiše očekuju te je premijer Chris Hipkins pozvao stanovnike da ostanu u svojim domovima. Olujno nevrijeme prvi je veliki izazov za vladu novog premijera koji je naslijedio Jacindu Ardern pošto je iznenada zbog premorenosti podnijela ostavku i predala mu dužnost u srijedu.