marko polo

Nevjerojatno: Polazak broda za Italiju otkazan zbog - domjenka?!

05.12.2023 u 13:03

Bionic
Reading

Redovna brodska linija između Splita i talijanske Ancone, koju u zimskom periodu dva puta tjedno održava Jadrolinija sa svojim najvećim brodom 'Marko Polo', otkazana je za ovu srijedu, na blagdan svetog Nikole

Upravo tog dana 'Marko Polo' naći će se u Rijeci i na njemu će se održati prigodni domjenak ove državne tvrtke.

U samoj Jadroliniji ne potvrđuju da ove dvije informacije nisu međusobno povezane, no nekoliko sugovornika tportala upozorilo je na krajnje neobičnu podudarnost i tvrde da se radi o demonstraciji neracionalnog trošenja javnih resursa s jedne, odnosno nebrizi za potrebe putnika s druge strane.

'Čak nekoliko dana ranije javili su nam da je isplovljavanje otkazano te da nisu uspjeli pronaći zamjenski brod. To je zvučalo čudno, a sve je postalo jasnije kada je stigla informacija da se upravo na njemu organizira blagdansko primanje u organizaciji same tvrtke. Dakle, umjesto da prevozi putnike za Italiju, on će poslužiti za čašćenje. Radi šnicle ubijaju vola', rekao je za tportal jedan od iznerviranih nesuđenih putnika za Anconu ove srijede navečer.

Brodska linija između Splita i ovog talijanskog grada u ljetnim mjesecima dovodi tisuće turista, no važna je i tijekom zime jer - premda je rjeđa - služi uglavnom za prijevoz kamiona s teretima koji time izbjegavaju cjelonoćnu vožnju cestama. I ranije se znalo dogoditi otkazivanje iz različitih razloga, ali državni brodar osigurao bi alternativu i angažirao zamjenski brod - u posljednje vrijeme 'Moby Zaza' kompanije SNAV.

Što kaže Jadrolinija

Ovog tjedna to se nije dogodilo.

Informacija da će se upravo na 'Marku Polu' održati prigodni domjenak u organizaciji ove državne tvrtke, koji se organizira svake godine upravo na svetog Nikolu, tportalu je potvrđena od nekoliko sugovornika koji su dobili poziv na taj događaj.

Samu Jadroliniju upitali smo o razlozima otkazivanja polaska iz Splita za Anconu, kao i o spomenutom domjenku te zašto nije osiguran zamjenski brod za ovu liniju. Odgovorili su nam na sva pitanja osim na onom o - domjenku.

'Otkazano je jedno polazno-povratno putovanje radi nedostatnog broja rezervacija na konkretan datum te su svi putnici s kojima se kontaktiralo prihvatili ponuđene opcije povrata novčanih sredstava ili novog datuma putovanja', kazali su za tportal u Jadroliniji.

'Zamjenski brod u Split dolazi 7. prosinca te će se nastaviti s redovnim održavanjem linije, a 'Marko Polo', prema planu, odlazi na redovni godišnji remont', dodaju u ovoj državnoj tvrtki.

Sam brod u ovom trenutku nalazi se u Anconi i priprema za noćnu plovidbu prema Splitu, a kada sutra ujutro obavi iskrcaj, kreće u Rijeku kako bi poslužio za korporacijsko primanje i gozbu.

Putnici će čekati.