dobili suglasnost vijeća

Neven Jovanović i Renata Geld kandidati za dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu

  • Autor: An. S./Hina
  • Zadnja izmjena 03.12.2020 11:55
  • Objavljeno 03.12.2020 u 11:55
Filozofski fakultet u Zagrebu

Filozofski fakultet u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Oboje kandidata za dekana Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji su srijedu predstavili svoj program, dobili su suglasnost natpolovične većine članova Fakultetskog vijeća, priopćeno je u četvrtak.

U kratkom priopćenju Uprave Filozofskog Fakulteta kaže se da je na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća toga fakulteta, koja je trajala četiri sata, predloženi program Nevena Jovanovića dobio 55 glasova za i 20 glasova protiv, a program Renate Geld 53 glasa za i 19 protiv.

Dan prije Uprava je priopćila da je u ponedjeljak jedan od troje kandidata za dekana toga fakulteta, Tomislav Galović, odustao od kandidature žaleći se da su ga "devijacije u početnom dijelu postupka" za izbor dekana dovele u neravnopravan položaj, a koje su usmjerene na njegovu osobnu i profesionalnu diskreditaciju.

Izvanredna sjednica Fakultetskoga vijeća trebala se održati u srijedu 28. listopada, ali je o.d. dužnosti dekana Miljenko Šimpraga izjavio da je morao prekinuti izvanrednu sjednicu Fakultetskog vijeća planiranu zbog epidemioloških razloga u dva dijela zbog bojkota tridesetak članova koji nisu bili pozvani na prvi dio sjednice.

Rezultati izbora za dekana bit će upućeni na daljnju proceduru upravi Sveučilišta u Zagrebu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!