bila s dvije žene

Policija: Na snimci s tramvajske stanice u Beču vjerojatno je nestala djevojčica Danka

03.04.2024 u 15:29

Bionic
Reading

Djevojčica Danka, koja je nedavno nestala u Srbiji, vjerojatno je prije četiri dana bila u Beču, prema izvještaju tamošnje policije

Bečka policija objavila je priopćenje na svojim službenim stranicama, a donosimo ga u nastavku:

'Dana 30. ožujka 2024. srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima sljedeće opažanje: muškarac je bio u Prvom okrugu oko 20 sati, kada je primijetio malo dijete u pratnji dviju odraslih žena na tramvajskoj stanici Schottenring. Budući da je uočio sličnost između djevojčice i dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, snimio je troje ljudi. Dao je ovaj video na raspolaganje vlastima radi daljnje istrage. Srbijanske vlasti potom su kontaktirale s policijom u Austriji, pri čemu je istragu o sumnji na otmicu djeteta preuzela Državna kriminalistička policija Beča.

Nakon što je rodbina pogledala slike, pretpostavili su da je vrlo vjerojatno riječ o djevojci iz Srbije. Pozivaju se osobe same ili svjedoci kojima je poznat identitet žena ili njihovo boravište ili mjesto gdje se nalazi dijete da se jave policiji. Informacije (također anonimne) mogu dati Državnoj kriminalističkoj policiji u Beču na telefon 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj postaji', izvijestili su iz bečke policije.

  • +2
Danka Ilić Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Bečka policija

Dvogodišnja Danka nestala je 26. ožujka oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora u Srbiji. U trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste hlače, maslinastozelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Djevojčica ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara.

  • +5
Potraga za djevojčicom Dankom traje treći dan Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell