U SLAVONSKOM BRODU

Nestala 16-godišnjakinja na putu u školu

18.02.2010 u 14:48

Bionic
Reading

Nakon što se 16-godišnja Matea Mirković u ponedjeljak nije vratila kući, njen je otac u utorak prijavio policiji nestanak kćeri koju bezuspješno pokušava dobiti na mobitel

Matea je u ponedjeljak otišla od kuće u Obrtničku školu u Slavonskom Brodu, gdje pohađa 1. razred krojačkog smjera. Tog je dana trebala biti na praksi, ponijela je sa sobom krojački pribor, no u školi se nije pojavila. Posljednji je put viđena oko podneva u jednom ugostiteljskom objektu, nakon čega joj se gubi svaki trag. Zabrinutom samohranom ocu nije se javljala na mobitel, a posljednja osoba s kojom se čula telefonom je njen dečko koji radi u Zadru, no i njemu je, nakon što joj je prigovorio i pitao je zašto se ne javlja ocu, odmah spustila slušalicu. Matein je mobitel otada nedostupan za sve pozive, a njen otac, koji je sve slavonskobrodske ulice oblijepio lecima sa slikom svoje kćeri, pribojava se najgoreg.

Ovo je već drugi nestanak mlade osobe u Brodsko-posavskoj županiji u kratko vrijeme. Početkom veljače majka 25-godišnjeg Franje Žugaja iz Slavonskog Broda prijavila je nestanak svog sina, kojemu se od 22. siječnja također gubi svaki trag.

Policija nastavlja intenzivnu potragu za nestalima.