bez traga

Nepoznati dronovi iznad dviju vojarni HV-a u Kninu, pokrenuta istraga na više razina

27.09.2022 u 11:16

Bionic
Reading

Vojni, policijski i sigurnosno-obavještajni sustav podignuti su na noge tijekom proteklog tjedna zbog primijećenih neuobičajenih aktivnosti u zraku iznad dviju vojarni Hrvatske vojske u Kninu - doznao je Nacional iz više pouzdanih izvora

Radilo se o pojavi više dronova koji su u više navrata i u različitim vremenskim intervalima letjeli iznad vojarni Golubić i Potkonje. Letjelice su bile nepoznatog porijekla, a za sobom - po tvrdnjama Nacionalovih sugovornika - nisu ostavljale uobičajeni 'trag', odnosno signal koji bi bio zabilježen na radarskim instrumentima.

Prvi su ih primijetili vojnici na straži u dvama kninskim vojarnama, a potom su angažirane sve raspoložive snage. Između ostalog, u grad su poslane i specijalne policijske postrojbe te agenti SOA-e i VSOA-e.

Pokrenuta je istraga na više razina, pa su tako u samom gradu Kninu provjeravani svi registrirani vlasnici dronova i sve osobe i tvrtke koje s njima imaju bilo kakve veze, bez bilo kakvog konkretnog rezultata.

U ponedjeljak kasno poslijepodne iz Vlade su za Nacional šturo potvrdili da se u prošlog tjedna u Kninu doista dogodio ovaj ozbiljan sigurnosni incident.

'Prije nekoliko dana na širem području Knina uočeni su dronovi. Utvrdit će se sve okolnosti ovog događaja, a na tome su angažirane sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti', službeno su iz Vlade kazali za Nacional.