OLUJNI VJETAR

Nema prohodnog pravca za kamione u smjeru Rijeke iz Zagreba

23.02.2018 u 16:47

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i dalje smiju voziti samo osobna vozila. Kamioni s prikolicom i tegljači s poluprikolicom i dalje se isključuju na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba i odmorištu Vukova Gorica i odmorištima prije Bosiljeva u smjeru Rijeke jer nema prohodnog pravca za tu kategoriju vozila u smjeru Rijeke i obratno prema unutrašnjosti

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na cestama u dijelu središnje Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica, javlja HAK.

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC24 između Varaždinskih Toplica i Ludbrega u mjestu Slanje. Obilazak je Hrastovsko-Slanje i Varaždinske Toplice-Slanje.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve kategorije vozila. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h između prolaza Vučipolje i južnog dijela tunela Sveti Rok, zbog jakog vjetra.

Za sav promet zatvorene su:

Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene

autocesta A7 čvor Šmrika-čvor Hreljin u smjeru Rijeke (zbog oštećenja bukobrana)

DC25 Gospić-Karlobag.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice,

A7 čvor Draga-čvor Šmrika

Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

  • +45
Snijeg u Delnicama i Fužinama Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Snijeg otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Na pojedinim dionicama cesta vozi se otežano zbog ugaženog ili razmočenog snijega na kolniku, a upozoravamo i na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

​Sljemenska cesta je otvorena za promet.