broj oboljelih ostaje na 121

Nema novozaraženih u Osijeku, demobilizira se dvorana 'Gradski vrt'

01.05.2020 u 11:54

Bionic
Reading

Osječko-baranjska županija u zadnja 24 sata ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, pa broj oboljelih ostaje na 121 osobi, a županijski Stožer civilne zaštite dao je nalog za demobilizaciju osječke sportske dvorane "Gradski vrt"

Načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović kazao je na konferenciji za novinare kako su u protekla 24 sata testirane 82 osobe, te da nema novih pozitivnih nalaza na covid-19.

Izliječene su četiri nove osobe, ukupno 81, od toga 78 u osječkom KBC-u i tri u našičkoj Općoj bolnici.

U osječkom KBC-u hospitalizirano je devet osoba, dok u našičkoj bolnici nema hospitaliziranih pacijenata, već samo jedna osoba na kućnom liječenju, rekao je Ivanović.

Istaknuo je kako je županijski Stožer na današnjoj sjednici dao nalog za demobilizaciju osječke sportske dvorane Gradski vrt, odnosno da se uklone kreveti koji su tamo bili postavljeni, a kako bi se u tome objektu mogle nastaviti redovne aktivnosti.

Izvijestio je i kako se u samoizolaciji trenutno nalaze 123 osobe, što je deset više nego jučer, a policija je jučer evidentirala dva kršenja samoizolacije, u Tenji i Dalju.

Ivanović napominje kako su obavljene pripreme za otvorenje osječkog ZOO vrta. S osječkom gradskim Stožerom razmotreno je nekoliko inicijativa, među kojima i otvaranje kvartovskih tržnica, kako bi se OPG-ima omogućilo da i tamo prodaju svoje proizvode.