covid-19

Nema novozaraženih u Istri, ali Kozlevac upozorava: Znamo da nećemo biti imuni na širenje virusa u našem okruženju

05.07.2021 u 09:57

Bionic
Reading

Nema novozaraženih koronavirusom u Istarskoj županiji u posljednja 24 sata nakon što je ispitano 201 uzorak briseva na COVID-19, a Županijski stožer civilne zaštite uputio je u ponedjeljak javni poziv građanima županije na cijepljenje.

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 201 uzorak briseva na COVID-19, i svi su negativni", naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U mjerama samoizolacije nalaze se 163 osobe.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su dvije osobe.

Stožer civilne zaštite Istarske županije uputio je javni poziv na cijepljenje protiv Covida-19 u kojem se pozivaju osobe starije od 18 godina s područja Istre, koje se još nisu cijepile, da pristupe cijepljenju bez zakazanog termina.

"Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu, a cijepiti se mogu samo osobe koje do sada nisu cijepljene i koje imaju zdravstvenu iskaznicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje", priopćili su iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Građani se tijekom ovog tjedna na cijepljenje mogu javiti u Buzetu, Labinu, Pazinu, Tinjanu, Poreču, Vižinadi, Puli, Medulinu, Rovinju, Umagu, Novigradu i Vodnjanu.  

"Epidemiološko stanje u županiji već je nekoliko tjedana povoljno, ali i dalje se pomno prati što se događa u susjedstvu. Naši epidemiolozi prate situaciju. Mi smo vrlo osjetljivi na to što se događa i znamo da nećemo biti imuni na širenje virusa u našem okruženju", poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.