prijetnja Štrajkom

Nema dogovora o povećanju plaća službenika i namještenika u pravosuđu

08.05.2023 u 15:57

Bionic
Reading

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH i Ministarstvo pravosuđa i uprave nisu postigli dogovor o povećanju plaća službenicima i namještenicima u pravosuđu u iznosu od 400 eura. Stoga SDLSN RH pokreće postupak mirenja koji može dovesti do štrajka!

'Prošli tjedan Ministarstvu pravosuđa i uprave poslali smo zahtjev za povećanjem plaće 400 eura svim službenicima i namještenicima u pravosudnim tijelima. Danas smo to otvorili na zajedničkom sastanku. Ukazali smo na sve akumulirane probleme, na nepovjerenje prema Ministarstvu, koje je odgovorno za ovaj sustav, za sve službenike i namještenike. Može se procijeniti kako druga strana smatra da su naši zahtjevi nerealni, no ono što danas tražimo itekako je realno.

Nakon tri godine ukazivanja na mogućnost da će se dogoditi upravo ovo što se danas događa dobivamo s jedne strane razumijevanje, a s druge strane obećanje da će se to riješiti kroz Zakon o plaćama. Naši ljudi ne mogu to više čekati i od Sindikata očekuju poduzimanje svih akcija i zastupanje njihovih zahtjeva. Na kraju razgovora zaključili smo da SDLSN RH pokreće postupak mirenja, no dopuštamo da se kroz taj postupak ipak za stolom postigne dogovor te da neće biti potrebe za štrajkom', izjavila je, među ostalim, Iva Šušković, predsjednica SDLSN RH, nakon današnjeg sastanka s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom.