VLADA ODLUČILA

Nema božićnica i regresa za državne službenike!

09.12.2013 u 11:29

Bionic
Reading

Vlada RH održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj je donijela zaključak o prihvaćanju Dodatka II Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike kojim se, za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora, materijalna prava državnih službenika i namještenika ugovorena u člancima 50. i 64. neće isplaćivati (božićnica i regres), a prava iz članka 55. stavak 2, 56. stavak 4 i 69. privremeno se ograničavaju (dnevnica, terenski dodatak i osnovica za isplatu jubilarnih nagrada)

Tijekom 2014, u slučaju umirovljenja i novog zapošljavanja, primjenjivat će se klauzula 2 za 1, sukladno mogućnosti državnog proračuna, navodi se u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Vlade.

U slučaju pozitivnog rasta bruto domaćeg proizvoda u tri uzastopna tromjesečja i deficita proračuna Republike Hrvatske manjeg od tri posto za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora prestaje vrijediti Dodatak II Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, a sva se prava iz Kolektivnog ugovora u cijelosti nastavljaju primjenjivati.

Vlada je ovlastila ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića za potpisivanje Dodatka II Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, a Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava zadužila je da o ovome zaključku izvijesti Pregovarački odbor sindikata.