ČELNO MJESTO NP KRKA

Nelli Slavici se ljulja tek osvojena fotelja? Hrvatska braniteljica s doktorskom titulom podnijela tužbu

21.03.2019 u 21:30

Bionic
Reading

Nakon što smo se proteklih dana bavili pozicijom nove ravnateljice Nacionalnog parka Krka Nelle Slavice i njezinim dvjema stranačkim iskaznicama, HDZ-a i HNS-a, javila se jedna od kandidatkinja na tom natječaju koja osporava izbor Nelle Slavice

Ljiljana Zmijanović podnijela je tužbu Upravnom sudu u Splitu kojom traži poništenje tog izbora. Smatra da je, ne samo kao hrvatski branitelj, trebala imati prednost pri zapošljavanju i misli da je, kao doktorica znanosti, više kvalificirana za taj posao od Slavice, javlja Dnevnik.hr.

'Jedno od prava na koji sam se pozvala je Zakon o hrvatskim branitelja, i poštivanje zakona o prednosti zapošljavanja hrvatskog branitelja, tu sam dobila potporu Ministarstva institucija, ministra Medveda i udruga iz Domovinskog rata. Ja sam od svih kandidata jedina doktor društvenih znanosti polje ekonomija. Imam 12 godina radnog iskustva, dakle, menadžerko upravljanje zaštićenim područjima. Tri međunarodne nagrade i priznanja i oko 15 radova je objavljeno. Imam stranačku iskaznicu od 1990., upisana sam u HDZ i tako je do danas', kaže dr.sc. Ljiljana Zmijanović.

  • +11
Turisti uživaju u NP Krka Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nella Slavica, nova ravnateljica Nacionalnog parka Krka, koja je prije tog posla bila na funkciji ravnateljice Studentskog centra u Šibeniku, istodobno je bila članica HNS-a i HDZ-a.

Prema informacijama Večernjeg lista, Nella Slavica se u HNS učlanila 2003. godine, a u HDZ 13. travnja 2007. Iz HNS-a se Slavica iščlanila 15. veljače 2019., odnosno sedam dana nakon što ju je resorni ministar Tomislav Ćorić imenovao za novu ravnateljicu NP Krka.

'Gospođa Slavica nije na čelo NP Krka došla zbog jedne ili dvije iskaznice, koliko god, već zbog svojih referenci i programa te konačnog dojma koji je ostavila na razgovoru za tu poziciju', kazao je Ćorić novinarima pred Banskim dvorima.

Za istu poziciju, podsjetimo, natjecala se i bivša kninska gradonačelnica, danas državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac.