ZATVORENA I JADRANSKA MAGISTRALA

Požari otežavaju promet na autocesti A1, planulo i kod Vodica

17.03.2017 u 15:26

Bionic
Reading

Uz autocestu A1 u petak prijepodne je izbilo više požara zbog kojih je promet bio obustavljen. Dalmatina je puštena u promet oko 13 sati, no vozi se usporeno. Zbog požara koji je u petak nešto iza 13 sati planuo kod Vodica, od 14,15 sati zatvoren je i sav promet Jadranskom magistralom (D-8) na tom području, te se vozila preusmjeravaju na cestu obilazno preko Srime

Iz Hrvatskog autokluba javljaju kako se zbog više požara uz autocestu A1 te dima i smanjene vidljivosti na dionici između čvorova Gospić i Gornja Ploča vozi se uz ograničenje brzine na 80 kilometara na sat.

Uz samu autocestu u blizini Gospića izbilo je nekoliko požara, a uzroci za sada nisu poznati.

Zbog požara koji je u petak nešto iza 13 sati planuo kod Vodica, od 14,15 sati zatvoren je i sav promet Jadranskom magistralom (D-8) na tom području, te se vozila preusmjeravaju na cestu obilazno preko Srime.

Dojava o požaru šibenskim je hitnim službama pristigla u 13,11 sati, nakon čega je na teren upućeno 23 vatrogasaca s osam vozila. Prema prvim informacijama s terena, opožarena je površina veličine 250x100 četvornih metara, uglavnom trave i niskog raslinja.

 Požar se širi od Srime do Jadranske magistrale prije skretanja za Vodice, u blizini diskoteke Hacienda.  

 U županijskom centru 112 doznaje se da je zatražena pomoć kanadera te da je pomoć iz zraka na putu.