PREDSTAVLJAMO REDAKCIJU

Neka nova era tportala počne!

01.03.2017 u 10:55

  • +16

Tportal.hr redakcija

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Drage naše čitateljice i čitatelji, pred vama je novi tportal. Više od godinu dana radili smo na novom dizajnu kako bismo dobili bolji, ljepši i brži portal. U odabiru novog izgleda rukovodili smo se aktualnim svjetskim standardima u digitalnoj tehnologiji, željeli smo postići što bolju preglednost i funkcionalnost. Novi tportal dizajniran je i pripremljen uz izniman trud novinara i urednika, u suradnji s našim partnerima iz tvrtke Trikoder te kolega iz Odjela za digitalne i medijske usluge i IT sektora našeg izdavača - Hrvatskog Telekoma.

Portal je izmijenjen do temelja, ne samo izgledom, već smo promijenili i sustav upravljanja, što će sve zajedno poboljšati iskustvo čitatelja, ali i značajno svima nama u redakciji olakšati rad. Na novom portalu, osim kvalitetnije prezentacije sadržaja, čitatelji će se lakše kretati, brže komentirati, glasati što im se sviđa, dijeliti članke… Važno je i da je novi tportal isti na svim platformama zahvaljujući responzivnom dizajnu.

Tportal nalazi se među deset vodećih hrvatskih news portala s više od 1,14 milijuna jedinstvenih korisnika mjesečno. Naša pozicija na tržištu posve je specifična: 'monolitni' smo i  za razliku od naše konkurencije ne naslanjamo se na novine ili televiziju.

Izuzetno nam je važan provjeren, ozbiljan i analitički pristup u kreiranju sadržaja, s tim da njegujemo i zabavnije i laganije teme, izbjegavajući pritom najgori trash ili uznemirujuće slike iz crne kronike. Naš je moto dnevnopolitičkim događajima pristupati nenavijački i objektivno. Postavljamo pitanja svima koji djeluju u javnom prostoru. Pritom tražimo argumente. Cilj nam je provjeriti sve što je čitateljima bitno, dajući pritom šansu svim protagonistima na javnoj sceni da odgovore na postavljena pitanja.  

Tportal je redakcija u pravom smislu te riječi: uz ogromnu količinu vijesti koje plasiramo, svaki dan proizvedemo desetke visokokvalitetnih autorskih tekstova, tema, intervjua… Usto, u kreiranju našeg sadržaja sudjeluju poznati i relevantni komentatori. Volimo različita mišljenja. Ponosni smo i na velik broj tzv. savjetodavnih tekstova – bilo da je riječ o tome kako ćete izračunati plaću nakon novih poreznih promjena, u kojoj valuti vam se isplati štedjeti ili kako najbolje zamijesiti tijesto za pizzu.

U fotogaleriji koju smo posebno pripremili povodom lansiranja novog tportala odlučili smo prvi put pokazati tko su ljudi koji svaki dan vrijedno, odgovorno i kreativno stvaraju sadržaj tportala.  

Uživajte na novom tportalu i neka njegova nova era počne!

S poštovanjem,

Danijela Jozić

glavna urednica tportala