JOSIPOVIĆ KAO BANDIĆ

'Neka nadležna tijela odrade svoj posao'

25.02.2010 u 14:27

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović danas je nakon sastanka s vojnim vrhom ustvrdio da još nije razmatrao promjenu kadrova u Glavnom stožeru HV-a odgovarajući na novinarski upit hoće li smijeniti načelnika Josipa Lucića kao što se spekuliralo u medijima

Generali su na prvom službenom susretu Josipovića upoznali sa stanjem u vojsci te mu izreferirali što je dosad napravljeno na reformi Oružanih snaga i koji su im budući planovi.

'Oružane snage su u punoj mjeri spremne odgovoriti na sve obrambene zadaće. Isto tako, ispunjavaju sve svoje zadaće u inozemnim mirovnim misijama', rekao je zadovoljno predsjednik dodajući da ga još čeka sastanak s Ministarstvom obrane (MORH), nakon kojeg će imati još jasniju sliku stanja u vojsci.

Načelnik Lucić istaknuo je da oružane snage rade u okvirima proračuna i prema mirnodopskom stanju na granicama. Na pitanje kako komentira novinske napise da vojnicima nedostaje WC papira i da su mnogi na prisilnom godišnjem odmoru, general je odgovorio da je 'moguće da se pojave neki nedostaci, ali da nema većih poremećaja'.

'Usmjereni smo na školovanje i obučavanje kadrova. Također se poduzimaju i mjere unutarnje uštede', naglasio je Lucić.

Prozivku Vesne Pusić da je MORH bez odobrenja Sabora poslao u Irak vojne pse tragače, predsjednik vidi tek kao 'tehničko razmimoilaženje', jer je, prema njegovu mišljenju, oprema korištena u skladu sa zakonom. Lucić je dodao da je HV sve radio po proceduri MORH-a.

Kad je riječ o istrazi o paraobavještajnim dosjeima predsjedničkih kandidata, Josipović nije htio ništa detaljnije govoriti, tek je iskoristio frazu tako dragu svim našim političarima: 'Pustimo da nadređena tijela obave svoju zadaću.'