Nedjeljno jutro na Dolcu

Nedjeljno jutro na Dolcu

06.11.2011 u 09:30

Bionic
Reading

Nedjeljno jutro na Dolcu

... prošlo je mirno i dostojanstveno! Bez gužve, s puno mira, manje krcatih štandova u odnosu na subotu, ali i dalje zanimljivu ponudu te oblačnu, začuđujuće toplu jesensku pozadinu.

Nisam planirala ranojutarnje bauljanje po tržnici, naročito ne u nedjelju kada više od svega volim odspavati do 11 i doručkovati do podneva.

Ne znam kako mi se dogodilo da sam već u 8:30 bila na placu/Dolcu. Bit će da je zbog ove promjene vremena ...

Svratila sam po limune i primjetila kako nema moje tete limunarke, ali sam zato ubrzo nabasala na dostojnu joj zamjenu s jednako dobrom robom.

Pa evo što sam zanimljivo otkrila (osim bundeve koja krasi naslovnu fotografiju!) u ovo oblačno nedjeljno jutro ...


Ovako je započelo ... osjećala sam se poput robotića (koji je inače posuda za papar - pregenijalni Hoću to) iako sinoć nisam popila bocu viskija niti plesala do zore.
Zato je ovaj izvaljeni start u
najmanju ruku - čudan! (kako smiješan izraz; u najmanju ruku ?!)


A onda sam ušetala na Dolac i spazila omiljene šipke odnosno narove ili mogranje! Radije ih kupujte ovakve sada, dok im je sezona, jer su domaći. One glatke, savršene i crvene, uglavnom izraelske (jednako sočne i ukusne) ćete kupovati kasnije, kad domaći odu spavat'


Malo kestena i oskoruša (desno) koje su inače idealna hrana srnama i jelenima, ali ih i Homosapiens rado (po)jede i (po)pije, kad ih se sjeti ;). Moraju biti jaaako zrele da bi ih konzumirao kao voće, jer jedino su tada slatkog, a ne oporog okusa. Stavlja ih u med, rakije i jabukovac


Svjež', a ne sušen', grah poput ovog ljepotana ima i lijepu cijenu. Ali je svjež! Gulp!


Lijepa moja bundeva! :P Počela sam shvaćati Boldricka iz Crne Guje i njegovu zaljubljenost/opčinjenost repom. Isto osjećam prema bundevama svih vrsta!


Batat kupljen za jedan od budućih/ovotjednih Sjedi&Jedi recepata


Hvala Andiju što mi je otkrio ovaj štand saaamo i isključivo s bundevama (i ljutim papričicama) bračnog para Mađara iz Slavonije! Nije ih teško pronaći - prepoznatljivi su :)


I mi svoje delikatese za trku imamo! Jaja japanskih prepelica? Mais - Voila!


Jest da je jedan komad kunu i po', kao i medium size jaje, ali se ne jedu svaki dan i gosti moraju biti sretni ako dobiju po par komada svaki. I to manje od 10 - naravno!


Limuniii! Jednako dobri, domaći mada od zamjenske/surogat tete. Naročito su mi dragi ovi mali. Hit :)


I na kraju - poklončić samoj sebi, jer sam bila vrijedni ranoranilac! Neveni narančasti, a ne oni žuuuti, žuuuti koje nosioo si meniii (tako nekako idu riječi neke nevenske pjesme starih Novih Fosila). Video neću aplicirati, jer će mi ući u uho i mučiti me cijeli nastupajući tjedan!

Zato nešto jednako catchy, prigodno, ali i dosta prolazno, jer ponedjeljak već ima svoju stvar ;)