BURIĆ OPET IZLETIO IZ SABORA

'Nećete u barake jer vam ne gine Remetinec'

27.10.2011 u 13:27

Bionic
Reading

Iako je, s obzirom na bojkot laburista i Kukuriku koalicije, jedina oporbena stranka u Saboru bio HDSSB, tijekom današnje sjednice sabornica je na jedan tren ostala iz bez njih. Naime, po tko zna koji put na sjednici kojom je predsjedao Vladimir Šeks, HDSSB-ov Dinko Burić izbačen je iz dvorane

Cijelo su jutro vladajući mirno raspravljali o jamstvu Europske investicijske banke za projekt dovršetka koridora Vc, no pravu buru u svojoj završnoj riječi stvorio je HDSSB-ov Dinko Burić, kojemu se nije svidjelo što su HDZ-ovci iznosili u svojim raspravama.

'Umjesto da govorimo od koridoru Vc i dobijemo odgovore na pitanja poput zašto je poskupio ovaj projekt, mi ovdje slušamo hvalospjeve Vladi i hvalospjeve što je sve učinjeno za Slavoniju i Baranju. Ali slušamo i najnevjerojatnije izjave da je ova vlast počinila revoluciju. Je, napravili ste jednu revoluciju, napravili ste revoluciju u pljački vlastitog naroda i državnih tvrtki. Ako netko poput nojeva zabija glavu u pijesak, pa nemojte zaglupljivati vlastiti narod. Pa vi pričate o revoluciji, a danas je počela kontrarevolucija protiv pljačke koju je HDZ poduzeo. Ne da ste zadužili našu djecu, nego ste i popljačkali i staro i mlado, i muško i žensko, i djecu i unučad, pa i praunučad. Vi danas govorite o tome da ćete u barake, pa nećete u barake, ne gine vam Remetinec. Ne znam gdje ćete održat iduću presicu jer će vam oduzeti zgradu na Trgu žrtava fašizma. Iduću presicu možete održati samo u Remetincu. Sram vas može biti', grmio je s govornice Burić

Zbog toga je prvo zaradio opomenu predsjedavajućeg Vladimira Šeksa, a nakon što, uz popratne zvukove HDZ-ovog lupanja po klupama, nije htio prestati govoriti, Šeks mu je izrekao i mjeru udaljenja sa sjednice.

'Svaki put kad sam govorio istinu i ono što se njima ne sviđa, onda doživim izbacivanje. Moram priznati ovako, HDZ uistinu ne moramo nazivati zločinačkom organizacijom da bismo opisali što jesu ustvari. Možemo ih nazivati društvom ljubitelja ptica pjevica, pola ih pjeva u krletkama u Remetincu, a pola ih pjeva u USKOK-u. Udaljili su me iz sabornice i ne mogu više sudjelovati u radu ova dva dana, to je točno, ali to nas uopće ne uzbuđuje. To je danas i sutra, ali sam im na kraju poželio sretan put u Remetinec', rekao je Burić novinarima ispred sabornice.