IVICA LOVRIĆ OBEĆAVA

Neće biti povećanja cijena vrtića u Zagrebu

21.05.2010 u 17:54

Bionic
Reading

Novi predsjednik Skupštine Zagrebačkog holdinga Ivo Jelušić, osim ukidanja besplatnog gradskog prijevoza za redovne studente i učenike osnovnih i srednjih škola, predložio je i racionalizaciju troškova u dječjim vrtićima. Zagrebački pročelnik Ivica Lovrić kaže da se cijena vrtića neće povećavati, ali da će se povećati broj mjesta u vrtićima

Na ukidanje besplatnog prijevoza za đake i studente Jelušić se dosjetio, jer Grad nije osigurao novac za sve one kojima je gradonačelnik Milan Bandić u rujnu 2006. darovao besplatan prijevoz.

Osim toga prijedlog je i da se racionaliziraju troškovi u dječjim vrtićima. Prema Jelušićevu prijedlogu, umjesto dosadašnjih 400 kuna, bogati bi Zagrepčani plaćali ekonomsku cijenu vrtića koja iznosi 1.500 kuna, a nezaposleni Zagrepčani djecu bi u vrtiće upisivali besplatno.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić rekao je da ne može govoriti o budućnosti besplatnog gradskog prijevoza, ali da nije čuo da se razmatra prijedlog o povećanju cijena vrtića.

'Koliko znam, to se ne planira, ali planiramo povećati broj upisnih mjesta za nešto više od 850 djece bez povećanje cijene. To bi trebala biti dobra vijest', rekao je Lovrić za tportal.hr.