KREGAR I SRIĆA PREDSTAVILI PROGRAM

'Ne želimo dati grad lokalnim šerifima'

05.05.2009 u 14:36

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Josip Kregar i nositelj liste za Gradsku skupštinu Velimir Srića predstavili su izborni program u osamnaest točaka koji se temelji na reorganizaciji Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga

Za nas pasivnost i učmalost koja vlada ne samo Zagrebom nego čitavom Hrvatskom predstavlja opasnost. Stoga je važno da motiviramo ljude i ponudimo im promjenu i program, kazao je Kregar i dodao da se još uvijek nije dogodilo da predizborna kampanja bude rasprava o programu.

Čitav program koji složen pod motom 'Znamo, možemo, hoćemo' može se pronaći na njegovim internetskim stranicama, a temelji se na reorganizaciji Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga koji su, prema njihovim riječima, preskupi za uslugu koju pružaju građanima.

'U ovom trenutku osam tvrtki seli se iz grada zbog cijena vode i komunalija, koje su za poduzeća poskupjela 1.500 posto. Zagreb danas nema smišljenu industrijsku politiku. Samo se otvaraju trgovački centri, a povlastice za one koji bi potakli industriju ne postoje', istaknuo je Srića i dodao da su njihov program ljudi, a protivnici tog programa su političari koji su se otuđili od naroda.

Špekulacije prema kojima će u timu, ako bude izabran za gradonačelnika, imati bliske Bandićeve suradnike Zvonimira Šostara, Davora Jelavića i Jadranku Veselić Bruvo, jer ankete govore da će SDP imati većinu u Skupštini, Kregar nije opovrgnuo, ali ni potvrdio.

'Svi koji budu kandidirali za neko mjesto proći će javni natječaj, a ni na koga ne bih pristao samo radi političke podrške', kazao je Kregar.

Svoje izglede za mjesto gradonačelnika i izborni rezultat Kregar je ocjenjuje dobrima jer ankete kojima on raspolaže govore da u drugi izborni krug ulazi sigurno sa sadašnjim gradonačelnikom Milanom Bandićem te da tamo pobjeđuje sa dva do tri posto prednosti.

Iako se kandidirao na predstojećim izborima, Kregar je još jednom upozorio i na novi sustav koji je nedorečen.

'Zajedno s GONG-om još u siječnju sam upozoravao na manjkavosti u sustavu i zakonu koji omogućava da gradonačelnici i načelnici postanu lokalni šerifi kojima nitko ništa ne može. Mi ne želimo dati grad takvim ljudima u ruke', zaključio je Kregar.