ODLUKA POREČKOG GRADONAČELNIKA

'Ne mogu za svog suradnika imati političkog oponenta'

28.06.2013 u 19:43

Bionic
Reading

Rodoljub Kosić, direktor gradskog komunalnog poduzeća Usluga i na proteklim lokalnim izborima politički protivnik aktualnog IDS-ovog gradonačelnika Edija Štifanića, na današnjoj je Skupštini društva opozvan

'Očekivao sam od gospodina Rodoljuba Kosića da po završetku lokalnih izbora, budući da je izgubio, stavi mandat na raspolaganje. Mislim da bi to bilo moralno, demokratski, humano s njegove strane. Da je to napravio, vjerojatno bi odradio mandat do kraja, budući da je dao obol u realizaciji projekta otpadnih voda.

'Međutim, kako to nije napravio, morali smo ga smijeniti jer ja, kao gradonačelnik, ne mogu za svog suradnika, a on mi je bio jedan od najbližih, imati političkog oponenta. Mislim da je to svakome jasno jer toga nema ni u jednom gradu, pa neće biti ni u Poreču', izjavio je medijima nakon sjednice Skupštine Usluge porečki gradonačelnik Edi Štifanić.

Štifanić je napomenuo kako je Kosićevoj smjeni s čelne pozicije gradske komunalne tvrtke doprinijelo i loše poslovanje Društva, kao i činjenica da direktor nije poštivao određene odluke Nadzornog odbora, a to su prije svega prekomjerno zapošljavanje i potpisivanje ugovora u iznosu većem od 400.000 kuna bez odluke Nadzornog odbora.

Na Skupštini društva za Kosićevog nasljednika izabran je dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora Usluge i pročelnik komunalnog odjela grada Poreča Milan Laković, pred kojim je zadatak da ovu gradsku tvrtku transformira u dva poduzeća, od kojih će se jedno baviti samo odvodnjom otpadnih voda, to jest kanalizacijom, dok će se drugo baviti svim ostalim dosadašnjim djelatnostima.