prozor s rešetkama

Navaljni dan prije smrti na sudu zbijao šale na račun plaće suca

16.02.2024 u 15:14

Bionic
Reading

Na televizijskom ekranu zatočeni ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni, koji je umro u petak u zatvoru, gledao je kroz prozor s rešetkama, smijući se i zbijajući šale o tome kako ima sve manje novca i sučevoj plaći

Četrdesetsedmogodišnjak je izgledao dobro i veseo, svjedočeći putem video veze u četvrtak. Kamera je pokazala i sudske dužnosnike kako se smiju zajedno s njime.

Dan poslije, ruska zatvorska služba objavila je da je umro nakon što se srušio i izgubio svijest u kažnjeničkoj koloniji sjeverno od Arktičkog kruga gdje je služio dugogodišnju kaznu zatvora.

"Poštovani suče, poslat ću vam broj mojeg privatnog računa kako biste mogli iskoristiti svoju veliku plaću saveznog suca da 'zagrijete' moj račun jer mi ponestaje novca", rekao je.

Portal SOTA objavio je da je sudsko ročište sazvano nakon "svađe" sa zatvorskim dužnosnikom koji je Navaljnom pokušao zaplijeniti kemijsku.

  • +18
Aleksej Navaljni Izvor: EPA / Autor: MAXIM SHIPENKOV

Navaljni je kasnije u četvrtak na X-u napisao da je dobio 15 dana samice, četvrti put u manje od dva mjeseca. To je bila njegova posljednja poruka.

Ruske novine Novaya Gazeta citirale su njegovu majku koja je rekla da je njezin sin bio "živ, zdrav i sretan" kad ga je posljednji put vidjela 12. veljače.

Novaya Gazeta je izvijestila da je Ljudmila Navaljna u Facebook objavi u petak napisala: "Ne želim čuti nikakvu sućut. Vidjeli smo ga u zatvoru 12. veljače, na sastanku. Bio je živ, zdrav i sretan."