sukob s vladajućima

Nataša Novaković: Neću se sama izuzeti, moguće je da sve završi mojom smjenom

31.05.2019 u 20:20

Bionic
Reading

Nakon što je premijer Andrej Plenković tražio da se iz njegovog predmeta vezano za aferu Hotmail izuzme predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković, ona je o cijelom slučaju progovorila za Novu TV

Još uvijek nije jasno koje bi to tijelo trebalo odlučivati o izuzeću Nataše Novaković, no ona kaže da sama to neće učiniti.

'Neću se sama izuzeti, jer mislim da za to nema potrebe. Da sam mislila da je to potrebno svoje bih sudjelovanje otklonila već puno ranije. U ovom trenutku postoje različita mišljenja stručnjaka upravnog prava, o tome tko bi trebao o tome odlučivati. Neki misle da bi to trebao biti Sabor, neki da bi to trebao biti saborski odbor, neki misle da bi to trebalo Povjerenstvo bez mene, neki da je nadležan Upravni sud', pojasnila je Novaković na Novoj TV.

Kazala je da će se Povjerenstvo obratiti Saboru.

No zbog svega odgađa se i odluka Povjerenstva u slučaju premijera Plenkovića. Novaković kaže da od tog slučaja ne misli odustati.

'Nemam se zašto maknuti s tog slučaja. Niti bih o tome mogla odlučivati. Upravni sud nije poništio odluku Martine Dalić zato što sam se ja trebala izuzeti. Upravni sud je poništio odluku protiv Martine Dalić jer nitko nije odlučio o tome, jer je smatrao da je njeno, kroz očitovane dano mišljenje da se ja trebam izuzeti, da je to formalan zahtjev i da se o tom formalnom zahtjevu procesno moralo odlučiti. Ne znači da se ja trebam izuzeti, ne znači da ona nije načinila povredu načela. To samo znači da o tome treba ponovno odlučiti, samo u činjenici trebam li se ja izuzeti', kazala je.

  • +10
Nataša Novaković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Osjećamo pritiske na Povjerenstvo, kazala je, no nije htjela govoriti kako ti pritisci izgledaju. 'Za sada se uspijevamo s njima nositi', dodala je.

Upitana razmišlja li o odlasku iz Povjerenstva, Novaković kaže: 'U zadnjih tjedan dana razmišljam o svemu. Nisam osoba koja lako odustaje, ponekad i na vlastitu štetu. Ali volim dovesti stvari do kraja.'

Na pitanje hoće li ovo sve završiti njenom smjenom, poručila je: 'Moguće. Više me ništa ne bi čudilo.'