PREŠLA STRANAČKU MJERU

Natalija Martinčević leti iz HNS-a?

06.02.2014 u 17:21

Bionic
Reading

Jutrošnja konferencija za novinare saborske zastupnice HNS-a i zamjenice varaždinskog gradonačelnika Natalije Martinčević mogla bi biti povod njezinom izbacivanju iz stranke. Gradonačelnik Varaždina Goran Habuš izrazio je nezadovoljstvo i ogorčenost njezinim današnjim istupom, o kojemu nije obavijestila ni gradonačelnika ni stranku

Habuš kaže da se nikada na taj način nije radilo u gradu Varaždinu da jedan član izvršne vlasti samostalno istupa i svojata projekte iz kojih, prije svega, stoji tim ljudi.

'Nije fer prisvajati projekte koji su dio zajedničkog rada gradonačenika i njegovih zamjenika ali i cjelokupnog tima ljudi koji stoje iza toga. Mi smo svi zajedno tim i od nas se očekuje da radimo kao tim', rekao je Habuš.

Habuš je potvrdio da ga njegova zamjenica Natalija Martinčević nije službeno obavijestila o sazivanju konferencije za medije i o planiranom istupu. Kaže da je jedno da je to napravila kao saborska zastupnica, iako bi bilo logično da se u tom slučaju konzultira sa strankom, ali kao zamjenica gradonačelnika ne može na taj način samostalno istupati.

Habuš je najavio da će razgovorati s njom. Jasno ću joj izraziti svoje nezadovoljstvo načinom današnjeg nastupa u javnosti i reći da se tako ubuduće neće moći ponašati, kaže Habuš.

Natalija Martinčević održala je danas konferenciju za novinare u Varaždinu na kojoj je predstavila svoj rad u Saboru u protekle dvije godine te najavila planove za ovu godinu. Govorila je o projektima Upravnog odjela za gospodarstvo grada Varaždina koje je, po njenim riječima, pod njezinom ingerencijom. Najavila je i buduće projekte na području gospodarstva. Martinčević je konferenciju sazvala bez znanja i prethodnih konzultacija sa gradonačelnikom. Iz varaždinskog HNS-a također su potvrdili da nisu bili obaviješteni o sazivanju konferencije.

Natalija Martinčević u nekoliko je navrata u posljednjih dvadesetak dana javno kritizirala isključenje Radimira Čačiča iz stranke, a prema neslužbenim informacijama, jedna je od par članova koji su se ovog vikenda vidjeli s Čačićem na privatnom sastanku.