SNIŽENJE PLAĆA

Nastavnici u BiH u štrajku

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.09.2009 17:56
  • Objavljeno 02.09.2009 u 17:48
ŠKOLA ŠKOLSKA KLUPA PRAZNA

ŠKOLA ŠKOLSKA KLUPA PRAZNA

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

U školama u većinskoj hrvatskoj Zapadnohercegovačkoj županiji u srijedu je počeo štrajk nastavnika, pošto je zbog sniženja plaća propao pokušaj dogovora s tamošnjom vladom, a njihovi će kolege u Središnjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji štrajk početi 7. rujna

"Ne možemo se pomiriti s tim da se omalovažava zalaganje i rad te da se plaće snizuju onima koji su godinama najlošije plaćeni, a povisuju onima koji su godinama najbolje plaćeni.

Sindikati prosvjete neće sponzorirati nijednu vladu koja nije sposobna sustavno razmišljati i razumno odlučivati", navodi se u priopćenju sindikata osnovnih i srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Dodali su da je vlada nekoliko puta prekršila kolektivne ugovore, a da je najnovijom odlukom o sniženju plaća radi ušteda zbog sporazuma s MMF-om djelatnicima u školstvu snižene plaće od 240 (oko 1000 kuna) do 450 maraka (oko 1600 kuna).

Sindikati ne pristaju na sniženje plaća.

Njihove kolege u Središnjobosanskoj županiji štrajk će početi 7. rujna, a nastava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u ponedjeljak će početi jednosatnim štrajkom upozorenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!