tučnjava u vinkovcima

Nastavljeno suđenje za premlaćivanje Ivana Mikuljana koji je od udaraca oslijepio

12.03.2021 u 16:47

Bionic
Reading

Svjedočenjem Ivana Mikuljana preko videolinka, na Općinskome sudu u Vukovaru u petak je nastavljeno suđenje protiv optuženih za sudjelovanje u tučnjavi u Vinkovcima krajem kolovoza 2018. u kojoj je Mikuljan dobio teške ozljede opasne za život, od kojih je oslijepio

U iskazu danom preko videolinka Ivan Mikuljan je rekao kako ne zna kako je došlo do tučnjave ni tko je u njoj sudjelovao. Kad je došao na mjesto tučnjave dobio je udarac, a od prijatelja je poslije čuo da ga je udario Luka Miškulin.

Reagirali su odvjetnici optuženih, tvrdeći kako je njegovo svjedočenje suprotno iskazu koji je dao državnom odvjetništvu te da sebe nastoji prikazati kao potpuno neupućenog u događaje koji su prethodili sukobu.

Svjedočio je i Filip Nikolić (20) iz Andrijaševaca, koji je rekao kako su na kirbaju u Rokovcima domaće dečke, među kojima je bio i Mikuljan, provocirali i prijetili im dečki iz Vinkovaca. Sukob se nastavio i preko Facebook grupe "Samo Vinkulja", na kojoj je i dogovoren susret u Vinkovcima. Osobno, rekao je, nije sudjelovao u tučnjavi, a dolaskom na mjesto sukoba vidio je Mikuljana kako leži na tlu, vrti se i nešto mumlja.

Svjedok Luka Pranjković (20) rekao je da su gotovo svi znali zašto se ide u Vinkovce, "da se pomire, a ako ne, onda da se potuku".

"Stajali smo u krugu i svađali se. Tučnjavu je počeo Luka Miškulin, koji je šakom udario Mikuljana, koji je pao. I ja sam zadobio udarac, a kada sam pao, dobio sam još nekoliko udaraca", svjedočio je Pranjković

Nastavak suđenja najavljen je za 22. travnja.

Suđenje optuženima za sudjelovanje u tučnjavi u Vinkovcima u kolovozu 2018., u kojoj je Ivan Mikuljan (23) iz Andrijaševaca dobio teške ozljede opasne za život i nakon kojih je oslijepio, počelo je početkom veljače, a optuženi su Luka Miškulin (22), Danijel Hodak (22), Domagoj Culej (25) i Gabrijel Čekić (22).