POČELO SUĐENJE

[FOTO] Od četvorice optuženih da su brutalno pretukli i oslijepili mladića jedan se osjeća krivim

11.02.2021 u 16:27

Bionic
Reading

Na Općinskome sudu u Vukovaru u četvrtak je u trećem pokušaju počela glavna rasprava u postupku koji se vodi protiv četvorice mladića optuženih da su u kolovozu 2018. u Vinkovcima brutalno pretukli Ivana Mikuljana (23) iz Andrijaševaca, koji je teško ozlijeđen i oslijepio.

Za napad na Mikuljana optuženi su prvookrivljeni Luka Miškulin iz Mirkovaca, drugookrivljeni Domagoj Culej te trećeokrivljeni i četvrtookrivljeni Gabrijel Ćekić i Danijel Hodak.

Prva dva pokušaja održavanja glavne rasprave propala su jer se u prvom pokušaju, održanom krajem siječnja, na sudu nije pojavio optuženi Luka Miškulin, a na drugome 8. veljače nije bilo optuženoga Danijela Hodaka.

Miškulin, Culej i Hodak rekli su danas da se ne osjećaju krivima. Čekić je rekao da se osjeća kriv i jedini je iznio svoju obranu.

  • +23
Suđenje zbog tučnjave u Vukovaru Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Prema njegovim riječima, tučnjavi u Vinkovcima prethodila je tučnjava koja se tjedan dana prije dogodila u Rokovcima, nedaleko od Vinkovaca, koji s Andrijaševcima čine zajedničku općinu, u vrijeme tamošnjega crkvenoga goda, a u kojoj su on, Culej i Miškulin dobili batina od desetak osoba iz Rokovaca i Retkovaca.

"Tučnjavu je zaustavila policija, a poslije nje su Culeja, jer su valjda došli do njegovog broja, počeli nazivati i prijetiti mu dečki iz Rokovaca i Retkovaca. Dnevno je bilo minimalno desetak poziva", rekao je Čekić, dodajući kako je osnovana i zatvorena Facebook grupa preko koje su nastavili prijetiti jedni drugima.

Rekao je i da se tučnjava u Vinkovcima dogodila 22. kolovoza te da su prije dobili obavijest da u Vinkovce dolazi skupina mladića iz Rokovaca i Retkovaca da se s njima obračunaju.

"Stajao sam s Mikuljanom i razgovarao o događaju od prije nekoliko dana iz Rokovaca kada mi je zazvonio mobitel. Okrenuo sam se na drugu stranu dok sam razgovarao. Po završetku razgovara sam se okrenuo i vidio da se tuku i kako se Hodak i Miškulin naguravaju. Ne znam kako je započela tučnjava, a nisam vidio ni Mikuljana da leži na tlu", rekao je Čekić.

Odgovarajući na upite odvjetnika, a gledajući snimku nadzorne kamere, Čekić je rekao kako se u vrijeme kada je Mikuljan dobio udarac i ležao na tlu na snimci ne vidi Domagoj Culej, sin bivšega saborskog zastupnika Steve Culeja, koji je poslije došao.

Napadnuti Ivan Mikuljan izjavio je nakon glavne rasprave da je bio na mjestu tučnjave, ali se nije tukao.

"Stajao sam s Čekićem i pričao kada me je netko udario. Kažu da je to bio Miškulin i vjerojatno jeste", rekao je Mikuljan.

Sljedeća rasprava zakazana je za 12. ožujka.