GORI GUSTA BOROVA ŠUMA

Nastavljeno gašenje požara na Braču

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.09.2009 09:33
  • Objavljeno 15.09.2009 u 09:28
požar ston

požar ston

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Admir Buljubašić

U gašenje šumskog požara na otoku Braču, na predjelu Blacačka Glava, jutros u 7 sati upućen je helikopter s uređajem za gašenje, a gase ga i pripadnici interventne vatrogasne postrojbe Brač te dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Supetar i Pučišća, izvijestila je Državna uprava za Zaštitu i spašavanje (DUZS)

Požar guste borove šuma na površini od 4 hektara na predjelu Blacačka Glava dojavljen je u DVD Supetar jučer oko 16,45 sati. U gašenju su sudjelovala dva kanadera te pripadnici vatrogasne interventne postrojbe Brač i DVD-a Supetar. Tijekom noći požar je nadziran, jer gašenje otežava teško pristupačan teren, a jutros je gašenje nastavljeno.

Sinoć je ugašeno nekoliko požara u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji, navodi DUZS. Požar na području mjesta Trbounje kod Drniša ugašen je oko 19,05 sati, a izgorjelo je oko 6,2 hektara trave i niskog raslinja. Požar je dojavljen oko 14,40 sati, a u gašenju su sudjelovali pripadnici javne vatrogasne postrojbe (JVP) Drniš i DVD Drniš.

Sinoć oko 21,25 sati ugašen je požar u mjestu Sonković kod Skradina. Požar je dojavljen oko 19,15 sati, a vatrom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 hektara. U gašenju su sudjelovali pripadnici DVD Skradin i Dubravice.

Sinoć oko 19,30 sati ugašen je i požar na otvorenom prostoru kod mjesta Poljica, na zadarskom području. Dojava o požaru, koji je zahvatio 4,5 hektara niskog raslinja i mladih hrastova, stigla je u Vatrogasni operatvni centar Zadar oko 16,15 sati. U gašenju su sudjelovala dva kanadera i pripadnici JVP Zadar i DVD Pljusak.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi