NASTAVLJA SE RAT

Smijenjeni šef KB Dubrava sasuo novu rundu teških uvreda na račun Kujundžića

10.03.2017 u 14:23

  • +3

Smijenjeni ravnatelj KB Dubrava Toni Kolak održao konferenciju za medije

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

Bionic
Reading

Nastavlja se obračun smijenjenog ravnatelja KB Dubrava Tonija Kolaka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem.

Kolak  je u petak  ponovno objasnio zašto potpisao ugovor zbog kojeg je smijenjen. Sada već bivši ravnatelj tvrdi da bi umjesto dva milijuna kuna za bolnički cjevovod dug devet kilometara s 2863 izljevna mjesta plaćali bi bar upola manje. Naglasio je da bi KB Dubrava taj ugovor, čija realizacija je počela pa zaustavljena još 2014., morala zaključiti jer im je to naložila Državna komisija za kontrolu javne nabave, piše Večernji.hr.

Revoltirani Kolak tvrdi  da u KB Dubravi voda curi na sve strane, cijela je zgrada moderna ruševina koja nije bolja od one započete u Blatu i ekspertiza je pokazala da ne bi izdržala potres Kolak. U njegovoj bitci protiv Kujundžića podržao ga je i predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža koji također ima neriješenih razmirica s Kujundžićem kao i neke braniteljske udruge.

Kolak je naknadno izašao iz bolnice te tamo nastavio verbalni obračun s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem. Istaknuo je svoj čin pukovnika te optužio Kujundžića da je išao u predizbornu kampanju, a nije za to uzeo godišnji odmor te da je postavši ministrom u upravna vijeća bolnica postavljao ljude iz Hrvatske zore. 'Želim da se taj ološ iz HDZ-a očisti' kazao je Kolak. 

Podsjetimo, Kolak je prije dva dana netom nakon otkaza Kujundžića optužio da ga je smijenio zbog osobne netrpeljivost jer ga je prokazao kao lažnog branitelja i dvostrukog dezertera, iz Domovinskog rata i HDZ-a koji je svojedobno napustio i osnovao Hrvatsku zoru. Kujudžić je optužbe odbacio na konferenciji za medije u četvrtak kazavši da nezakonitosti neće štititi makar ih radili najveći samoprozvani domoljubi i najveći ravnatelji.

Naveo je da je stvarna cijena za servisiranje i uštedu hladne i tople vode par milijuna kuna, a plaćeno je gotovo 50 milijuna kuna.

'Kome ide razlika od 44 milijuna kuna, sudite sami. Zašto se skrivati iza velikih riječi radeći ilegalne radnje', kazao je ministar u četvrtak.