vremenska prognoza

Nastavlja se sunčano i vedro, no nedjelja će ipak biti hladnija

28.01.2024 u 06:38

Bionic
Reading

Nastavlja se stabilno razdoblje, uz prevladavajuće sunčano vrijeme, čak i vedro, ali ponegdje tek nakon magle, početkom novog tjedna i dugotrajnije, koja će onemogućavati znatniji porast temperature zraka. Na kopnu će ujutro biti mjestimičnog mraza, a na Jadranu još u nedjelju ponegdje jake, na udare i olujne, bure i tramontane.

Nedjeljno jutro će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčano, a od sredine dana povremeno umjerena naoblaka. Puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, na udare i jak. Najniža temperatura oko 0 °C, najviša od 7 do 9 °C. U središnjoj Hrvatskoj ujutro malo hladnije, uz mjestimičnu maglu. Danju obilje sunčanog vremena, uz većinom slab vjetar, prema istoku prolazno i umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Mnogo sunčanih sati i na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj. S obzirom na uglavnom slab vjetar jutarnja magla najvjerojatnija je na zapadnoj obali Istre. Najniža temperatura zraka od -5 °C u gorju do 8 °C na otocima, najviša između 7 i 12 °C, na otocima do 14 °C.

U Dalmaciji još malo toplije, uz prevladavajuću vedrinu. Bit će i razmjerno vjetrovito uz umjerenu do jaku buru i sjeverani vjetar, koji će prema večeri slabjeti.

Sunčanog vremena neće nedostajati ni na krajnjem jugu Hrvatske. Puhat će umjerena i jaka bura pa će more biti umjereno valovito i valovito.

I dalje razmjerno stabilno   

Znatnije promjene vremena u kopnenom području neće biti ni iduća dva dana, a u srijedu prolazno umjerena naoblaka. Uz tihe noći jutarnja magla bit će sve češća, pa će najviša temperatura zraka ovisiti o dugotrajnosti magle. Najviše sunčanog vremena vjerojatno će biti u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

I na Jadranu se nastavljaju stabilni vremenski uvjeti i vedrina, a i temperatura zraka neće se mnogo mijenjati. Umjerena bura i sjeverozapadnjak nakratko će u utorak oslabjeti, pa će vjerojatnost za stvaranje magle biti veća, osobito u srijedu kada će sjeverozapadnjak iz doline rijeke Po nad sjeverni Jadran donositi i niske oblake, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.