VREMENSKA PROGNOZA

Je li zima rekla sve što je imala? Evo gdje bi moglo biti kiše

24.01.2024 u 08:30

Bionic
Reading

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za danas prognozira u većini krajeva djelomice sunčano, u Dalmaciji prijepodne i vedro. U središnjim i istočnim predjelima promjenljivo oblačno, mjestimice uz malo kiše, uglavnom u Međimurju, Podravini i Baranji. Ujutro u unutrašnjosti lokalno moguća magla

Zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar, u gorju prolazno jak, a u Dalmaciji će umjerena do jaka bura postupno slabjeti i popodne okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 8 do 12, na Jadranu od 11 do 15 °C.

  • +42
Karlovac uz rijeku Koranu na hladnih -11 stupnjeva Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U četvrtak bit će djelomice, a u Dalmaciji i pretežno sunčano. U središnjim i istočnim predjelima u prvom dijelu dana prolazno više oblaka, mjestimice i malo kiše. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu ponegdje i bura. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu između 3 i 8 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C.

Istočna Hrvatska

Promjenljivo oblačno, u noći i ujutro mjestimice moguća magla, ponajprije u Posavani. Navečer i u noći ponegdje može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u višim predjelima prolazno i jak. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -1, a najviša dnevna između 8 i 10 °C.

Središnja Hrvatska

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. U noći i ujutro mjestimice je moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u višim predjelima prolazno i jak. Jutarnja temperatura zraka od -4 do -1, a najviša dnevna između 8 i 12 °C.

Gorski kotar i Lika

Barem djelomice sunčano uz mjestimice umjeren, u višim predjelima i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -6 do -1, a najviša dnevna između 7 i 11 °C.

Istra

Djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar i jugo, a u noći sjeverozapadni vjetar. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 3 do 5 °C, u unutrašnjosti Istre od -1 do 2 °C, a najviša dnevna od 11 do 13 °C.

Sjeverni Jadran

Barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, popodne i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, u unutrašnjosti Istre oko 0, a najviša dnevna između 12 i 15 °C.

Dalmacija

Prevadavat će sunčano. Umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar, popodne slabi i okreće na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, u unutrašnjosti Dalmacije oko -2, a najviša dnevna između 11 i 15 °C.