DEKAN DEMANTIRA STUDENTE

'Nastava na splitskom FF-u uredno se održava'

  • Autor: Hina / tportal.hr
  • Zadnja izmjena 27.11.2009 18:35
  • Objavljeno 27.11.2009 u 18:32
Splitski studenti

Splitski studenti

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vladimir Dugandzic

Vijesti o blokadi nastave na splitskom Filozofskom fakultetu nisu točne i ne odgovaraju činjeničnom stanju, tvrdi dekan Filozofskog fakulteta u Splitu Marko Trogrlić te ističe da se nastava u najvećoj mjeri uredno održava u skladu s predviđenim rasporedom

Nastavnici redovito dolaze na svoja radna mjesta i "golema većina naših studenata redovito pohađa nastavu i izvršava svoje studentske obveze, unatoč pokušajima zanemarivog broja organiziranih pojedinaca da pod svaku cijenu blokiraju nastavni proces", navodi se u današnjem dekanovu priopćenju upućenom studentima i nastavnicima, objavljenom na fakultetskim internetskim stranicama.

Dodaje se kako je tijekom današnjeg dana na smo jednoj od šest fakultetskih lokacija bilo pojedinačnih ometanja nastave. No, u odnosu na ukupnu uredno održanu nastavu, ta su ometanja, kako se navodi, bila sporadična i ograničenog učinka jer se i u tim slučajevima nastava ipak odvijala prikladnim alternativnim putem.

"Vijesti, dakle, o blokadi nastave na Filozofskom fakultetu u cjelini, kako vam je razvidno iz ovoga našeg priopćenja, nisu točne i ne odgovaraju činjeničnom stanju", navodi u priopćenju dekan koji ujedno poziva nastavnike i studente da, kao i dosada, nastave uredno obavljati svoje dužnosti.

Skupina studenata Filozofskog fakulteta u Splitu u srijedu je odlučila blokirati Fakultet, pridružujući se studentskim zahtjevima za besplatnim studiranjem. Najavili su da će blokadom zgrada i prostorija Fakulteta ometati nastavu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi