POLITIKA I TEHNOLOGIJA

Našičkim vijećnicima dosta tableta, vratili bi se papiru

02.01.2014 u 15:16

Bionic
Reading

Krajem srpnja članovi Gradskog vijeća Našica na dar su dobili tablet-računala te je održana i kratka obuka. Službene tablete, osim vijećnika, zadužili su i pročelnici, gradonačelnik i njegovi zamjenici. U prvi mah učinilo se da je to pun pogodak, no pojedinici vijećnici ipak se nisu snašli u radu s tabletima, koji im zadaju poprilično muke.

Kako je izvijestila HDSSB-ova vijećnica Darija Vlajnić na prošloj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici se nisu prilagodili i imaju problema s upotrebom tableta, piše Glas Slavonije

'Jako nam je teško pratiti toliko stranica, tableti se pale i gase. Imamo i raznih drugih problema s tabletima', objasnila je Vlajnić i predložila da vijećnici ubuduće dobivaju pisane materijale za sjednice.

Gradonačelnik Krešimir Žagar (HDZ) kazao je da se svaki vijećnik, ako želi, može obratiti gradskoj službi i dobit će pisani materijal za sjednicu.

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić (HDZ) objasnio je da su tableti uvedeni radi bolje komunikacije, ali i uštede. Naime, našička je vlast uvođenje tableta preko kojih vijećnicima, osim potrebnih materijala za sjednice, stižu i odluke i zaključci gradonačelnika, opravdala smanjenjem troškova printanja i kopiranja.