OPET U KRATKE RUKAVE

Napokon stiže sve sunčanije i toplije vrijeme!

28.05.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Do kraja tjedna, vrijeme će još biti pomalo nestabilno s mjestimičnim pljuskovima, no i dosta sunca i topline, osobito za vikend na Jadranu. Sljedeći tjedan stiže nam stabilnije vrijeme s više sunca i sve višim temperaturama, najavljuju prognostičari

U četvrtak prijepodne, posvuda će biti djelomice sunčano s promjenjivom i pojačanom naoblakom. U unutrašnjosti će popodne biti djelomice sunčano s mogućim pljuskovima i grmljavinom ponajviše u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru i Lici, dok će na Jadranu prevladavati pretežno sunčano vrijeme s mjestimice više oblaka, a na riječkom području može pasti malo kiše. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak koji će okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 12 stupnjeva, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura posvuda će se kretati od 19 do 24°C.

U petak, u središnjoj unutrašnjosti i srednjem Jadranu prevladavat će pretežno sunčano vrijeme. U Slavoniji te na sjeveru i jugu Jadrana prevladat će djelomice sunčano i promjenjivo vrijeme uz mogućnost za malo kiše. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren i svjež sjeverac, a na Jadranu bura, ponegdje s jakim udarima, te sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će se kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 21 do 26 celzijevaca.

Za vikend će posvuda prevladavati pretežno sunčano vrijeme, s nešto više oblaka na istoku Slavonije. U nedjelju popodne, na zapadu i istoku Hrvatske očekuje se više oblaka uz mogućnost za malo kiše. Puhat će umjeren sjeverac i bura s jakim udarima. Temperatura zraka bit će bez značajne promjene.

Sljedeći tjedan očekuje se stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme. Temperature mora već sada su prilično ugodne - kreću se između 19 i 22°C. Uz obilje sunca sljedeći tjedan mogli bi se početi kupati i oni manje hrabri, naravno, ako bura, koje će biti narednih dana, neće previše rashladiti more.