PAR SUNČANIH DANA

Napokon predah od oblaka i kiša

24.02.2014 u 10:43

Bionic
Reading

Nakon dužeg razdoblja oblačnog i kišovitog vremena koje nam je donijelo brojne nevolje, u ponedjeljak će postupno uslijediti razvedravanje tako da će u utorak i u srijedu u većem dijelu Hrvatske biti znatno više sunca

U utorak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, prolazno ponegdje i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će mjestimično biti jutarnje magle. Vjetar će posvuda biti slab, u prvom dijelu dana promjenjiva smjera, a popodne i navečer jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -2 do 3 u unutrašnjosti te od 5 do 10 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 10 do 15 °C.

U srijedu će na južnom Jadranu i u kontinentalnim predjelima, nakon jutarnje magle, prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Na sjevernom i srednjem Jadranu, te u gorju i zapadnoj unutrašnjosti bit će oblačnije. Na širem Riječkom području i u Gorskom kotaru popodne može pasti malo kiše, dok se navečer i u noći na srijedu kiša očekuje na cijelom sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu jugo. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od -1 do 3 u unutrašnjosti te od 6 do 11 °C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda će biti od 9 do 15 °C.

Do kraja tjedna u cijeloj će zemlji prevladavati oblačnije i promjenjivo vrijeme. Na Jadranu, u gorju i zapadnoj unutrašnjosti povremeno će biti slabe kiše. U unutrašnjosti će vjetar biti slab južnih smjerova, a na Jadranu slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka ostat će bez značajnije promjene.