ŽRTVE MILITANTA

Napadač nožem ubio dvije Nijemice u egipatskom ljetovalištu

14.07.2017 u 19:44

Bionic
Reading

Napadač je u egipatskom ljetovalištu na Crvenom moru u petak nožem ubio dvije njemačke turistice i ranio još četvero stranih gostiju, objavile su lokalne vlasti

Muškarac je do hotela Zahabia doplivao s obližnje javne plaže i ubio dvije Njemice te ranio još dvoje turista, a potom je napao još dvije osobe u susjednom hotelu Sunny Days El Palacio u Hurgadi, rekli su izvori iz službi sigurnosti.

Sigurnosni i medicinski izvori ranije su izvijestili da su dvije ubijene žene bile Ukrajinke, no general Mohamed El-Hamzawi, nadležan za sigurnost na tom području, rekao je agenciji Reuters da su dvije žrtve Njemice.

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo da je napadač uhićen i da se njegov motiv još uvijek istražuje.

Egipat se bori protiv islamističkih pobunjenika na Sinaju gdje napadaju uglavnom pripadnike snaga sigurnosti, no militanti su ranije birali turističke mete te koptske kršćane i njihove crkve.

Glasnogovornik češkog ministratva vanjskih poslova potvrdio je da je u napadu ranjena češka državljanka a izvori iz hotela kažu da je ozlijeđeno i dvoje Armenaca.

Agencija Associated Press je ranije izvijestila da je ranjeno troje Srba i jedan Poljak, no ministarstvo vanjskih poslova Srbije je potvrdilo da među ranjenima nema njihovih državljana.

Hoteli Zahabia i El Palacio u Hurgadi, jednom od najpopulranijih egipatskih ljetovališta oko 400 kilometara južno od Kaira, imaju svoje privatne plaže.

U siječnju 2016. dvojica napadača naoružana pištoljem, nožem i pojasom s eksplozivom na plaži jednog od hotela u Hurgadi ranila su dvoje turista.

U četvrtak južno od Kaira napadači su vatrenim oružjem ubili petoricu policajaca iz zasjede.