NEZADOVOLJNI NASILNICI

Napad na direktora hotela na Koločepu

Bionic
Reading

Loša poslovna politika dovela je do krize hotela od kojeg direktno živi gotovo 150 stanovnika Koločepa, a nezadovoljstvo je kulminirao tijekom jučerašnjeg dana kada je grupa nezadovoljnika dočekala direktora hotela

Stanovnici Koločepa još su pod dojmom izgreda koji se dogodio kad je dolazak predsjednika uprave propalog hotelskog društva ‘Hoteli Koločep’ Guya Maranzana na otok, skupina mladića ‘pozdravila’ razbijanjem hotelskog inventara i psovkama na direktorov račun. Zbog svega su na taj otok pred Dubrovnikom poslane pojačane policijske snage.

Nakon dolaska na Koločep, policija je jednog izgrednika zatekla na mjestu događaja. Zajedno s četvoricom koji su već pobjegli iz hotela, gdje su napravili nered, policija je petorku zbog nasilničkog ponašanja kazneno prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, izgrednike se sumnjiči da su od 21.30 do 22.30 u srijedu na recepciji hotelske zgrade verbalno vrijeđali Maranzana. Inače, direktor je mjesecima izbivao s Koločepa, a u hotel se vratio jer je u utorak, 4. listopada, sazvana izvanredna skupština dioničara.

Dok iz PU dubrovačko-neretvanske javljaju o dovršetku istrage nad petoricom otočana u dobi od 21 do 37 godina, za koje se osnovano sumnja da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja, mještani prepričavaju događaj koji je uznemirio duhove na Elafitima. 'Francuz Maranzano otprije je na udaru mještana, koji ga okrivljuju za pogrešnu poslovnu politiku koja je rezultirala krizom hotela od kojega živi većina od 150 stanovnika otoka', kažu otočani, koji ne žele u javnost niti im se, kažu, više dâde dolijevati ulje na vatru općeg neraspoloženja.