VREMENSKA PROGNOZA

Nakon žestoke bure danas još malo hladnije, a pred kraj tjedna stiže temperaturni šok

24.02.2019 u 07:56

Bionic
Reading

U nedjelju će vrijeme biti pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. U sjevernim predjelima popodne i navečer oblačnije. Vjetar slab do umjeren, u gorju mjestimice i jak sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zrakam većinom od 0 do 5, a na Jadranu od 6 do 11 °C. Za sljedeći tjedan najavljeno je toplije, a temperature će dosezati i do 20 stupnjeva

Nedjelja - većinom sunčano, ali hladno, uz slabljenje bure

U nedjelju će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, uz vrlo hladno jutro. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka između -6 i -3 °C, a najviša dnevna od 2 do 4 °C. Relativno hladno i u središnjoj Hrvatskoj, te pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu i u gorju barem djelomice sunčano. Prijepodne će puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura, koja će od sredine dana oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -4 °C, uz obalu između 0 i 3 °C.

Najviša dnevna u gorju od 0 do 2 °C, na moru između 8 i 10 °C. Na srednjem Jadranu pretežno sunčano, prijepodne još s jakom, na udare mjestimice i olujnom burom koja će poslijepodne oslabjeti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti Dalmacije između -3 i 0 °C, uz obalu od 0 do 3 °C.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Najviša dnevna uglavnom između 5 i 10 °C. Podjednako relativno hladno bit će i na jugu Hrvatske, iako pretežno sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, koja će poslijepodne oslabjeti.

Novi tjedan – većinom suho, barem djelomice sunčano, toplije…

Idućih dana u unutrašnjosti barem djelomice sunčano. Prolazno naoblačenje s kišom najvjerojatnije je u petak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka u postupnom porastu, ali će jutra do sredine idućeg tjedna biti hladna, mjestimice s mrazom.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, u utorak ponegdje s umjerenom naoblakom, a u petak prolazno jače naoblačenje s kišom. U nedjelju će bura oslabjeti, ali će još i u ponedjeljak biti umjerena i jaka. U utorak slab do umjeren sjeverozapadnjak, a u četvrtak i petak umjereno i jako jugo. Temperatura zraka u postupnom porastu pa će sredinom tjedna biti većinom 15 °C., prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.

  • +29
Orkanski vjetar, požari i nesreće u Dalmaciji obilježili su subotu Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL